Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax hoopt nog altijd op Steven Bergwijn, wil 22 miljoen euro betalen'

29 januari 2022 02:32 - Kick-off Podcast
Foto: Pro Shots

"Ajax hoopt nog altijd op Steven Bergwijn, wil 22 miljoen euro betalen"; image source: Pro Shots

Ajax hoopt in de laatste dagen van de transfermarkt nog altijd Steven Bergwijn aan de selectie toe te kunnen voegen. Dat meldt clubwatcher Mike Verweij in de Kick-off Podcast van de Telegraaf. De onderhandelingen met Tottenham Hotspur verlopen echter moeizaan. "Spurs wilde aanvankelijk 30 miljoen euro en dat is inmiddels gezakt naar 25, maar dat is voor Ajax nog steeds gigantisch veel geld", aldus Verweij. "Zeker omdat Bergwijn niet direct een basisplaats zal hebben. Daar wordt nu over nagedacht in Amsterdam."

Uiteindelijk zou Ajax 22 miljoen euro willen betalen voor de aanvaller. "Maar waarschijnlijk zal dat toch meer moeten worden", zo geeft Verweij aan. "Het salaris kan misschien ook nog voor problemen gaan zorgen, maar daar is nog helemaal niet over gesproken. Ajax weet wel hoeveel hij ongeveer zal willen verdienen, maar kamp Bergwijn wil pas gaan praten als Ajax en Spurs eruit zijn."

De raad van commissarissen en financieel directeur Susan Lenderink zouden een dergelijk hoge transfer ook niet zien zitten. "En dat is heel vreemd, want Overmars heeft in die tien jaar bij Ajax een positief transferresultaat van meer dan 350 miljoen euro", zegt Verweij daarover. "Overmars is er ook van overtuigd dat hij Bergwijn voor veel meer kan verkopen. Op een gegeven moment moet je zo iemand wel carte blanche gaan geven, maar dat gebeurt niet."




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn verweij overmars spurs blanche carte kick lenderink moeizaan podcast susan telegraaf tottenham transferresultaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Raar dat Verweij het vreemd vindt dat mensen binnen de club zo een hoge transfersom niet zien zitten. We zitten momenteel middenin de coronacrisis en dat je veel geld hebt binnengeharkt wil niet zeggen dat je ermee moet gaan smijten. Ajax is nog altijd een Nederlandse club die niet vanzelfsprekend tientallen miljoenen per seizoen binnenhaalt. 1 of 2 slechte Europese campagnes in combinatie met weinig uitgaande transfers en je bent terug bij af, dus scherp blijven en niet als een kip zonder kop hoge bedragen uitgeven aan transfers! Het blijft een gok en in dit geval een hele dure gok.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Dit is dezelfde krant die beweerde dat we een nettoverlies van 40 miljoen zouden lijden vorig seizoen, het werden er 8. Verslaggeving van het hoogste niveau.

Toen ging de club zo'n beetje failliet en nu slechts een paar maanden later gaat de club sportief failliet als we niet ieder jaar spelers van 25 miljoen gaan halen terwijl de stadions grotendeels nog steeds leeg zijn.
+2/-0

2 jaar geleden
Persoonlijk denk ik dat we Steven Bergwijn niet nodig hebben. Zeker niet voor zoveel geld. Mocht hij komen dan hebben we wel meer mogelijkheden. Vooral voor in de Champions league.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Wat voor mogelijkheden?
Waar is hij goed in?
+2/-0

2 jaar geleden
Vergeten wordt dat hij ook nog een salaris moet hebben.
Dat schijnt nu zelfs hoger te liggen als wat Tadic als grootverdiener bij Ajax ontvangt.
Gemakshalve wordt dat niet genoemd en is dat misschien bij een 5 jarig contract totaal nog wel meer als de huidige 22 miljoen die nu, ook nog, minstens betaald moet worden.
Een speler voor erbij, als pinchhitter.
Het is niets meer of minder een counterspits.
Ajax is geen counterploeg.
Sterker nog Ajax heeft het DNA van een voetballende ploeg in alle geledingen.
Van mij mag het 1 februari zijn. NU !
+2/-1

 
Ik hoop het ook niet.
En ik hoop ook dat als het niet doorgaat dat er dan ook een definitieve streep doorgezet word.
Anders krijgen we deze soap elk halfjaar opnieuw.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik zag het niet zitten en zie het niet zitten in Bergwijn. Maar goed ik ben maar een supporter en een leek. Ook ik vind met geen 22 miljoen waard en wat moet zijn salaris wel niet worden. Overmars heeft in 10 jaar een overschot van meer dan 350 miljoen in transferwaarde behaald, maar de laatste 2 jaar is dat een stuk minder. Er lopen nu zelfs te veel spelers naar mijn zin transfervrij de poort uit en allemaal spelers die best wel wat op hadden kunnen brengen. Ik zeg alstublieft niet doen ! Als je voor deze speler al bereid bent zoveel uit te geven + dito salaris , wat ga je dan betalen voor een betere speler en wat doe je met de salarissen van spelers bij Ajax die echt wel beter zijn dan Bergwijn ? Het is echt Promess 2.0
+8/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik snap werkelijk niet wat Ajax met een bankzitter moet die 25 tot 30 miljoen moet kosten en dan bovendien bij Ajax ook weer op de bank komt te zitten. Kappen met die onzin!
+2/-0

2 jaar geleden
15 miljoen voor Giovani, 20 miljoen voor Conceição, 22 miljoen voor Bergwijn. Er wordt in ieder geval op meerdere paarden gewed. Laten we echter hopen dat het een complete verrassing wordt, die stil gehouden werd zoals Delgado en waar we allemaal achter kunnen staan. Want een Bergwijn kun je qua impact niet schalen in de categorie Blind en Tadic, die je ook nooit meer met winst gaat verkopen, maar die hun transfer wél middels prestaties driedubbel en dwars hebben terugverdiend.
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Worden er in de komende twee dagen nog spelers aangetrokken die wel direct voor het eerste kunnen spelen!?
+5/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos