Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars: 'Spelers moeten in hun eigen land kansen krijgen'

26 januari 2022 13:27 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Marc Overmars: "Spelers moeten in hun eigen land kansen krijgen"; image source: Pro Shots

Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou het een goed idee vinden als er een regel komt waarin een quotum wordt vastgelegd dat er een bepaald aantal Nederlandse spelers in de selectie moet zitten. Dat geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. "Dat zou goed zijn voor het Nederlandse voetbal. Spelers moeten in hun eigen land kansen krijgen", aldus Overmars.

Volgens de directeur voetbalzaken zou dat bovendien ook voor trainers moeten gelden. "Bijvoorbeeld eerst in de Keuken Kampioen Divisie, dan komen de goede trainers bovendrijven en dan kunnen ze verder stappen maken", zo geeft hij aan. "Kijk naar de loopbanen van Arne Slot en Erik ten Hag. In mijn optiek moet de KKD echt onze kweekvijver blijven van zowel spelers als trainers."

Overmars moet wel beamen dat het steeds moeilijker wordt om Nederlandse spelers te halen. "De markt is klein", zegt hij daarover. "Wij zijn met Ajax ambitieus en willen op een heel hoog niveau presteren, voor ons zijn dan eigenlijk alleen de Nederlandse internationals interessant. Maar ook voor andere clubs is de vijver klein, daarom verbreedt de blik van clubs zich naar andere landen."

Meer op VI.nl
Tags

overmars arne beamen bovendrijven hag kkd kweekvijver loopbanen optiek quotum slot verbreedt vijver

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Onze Nederlandse jeugd worden teveel gepamperd en zitten teveel achter computer. Er zijn teveel andere uitdagingen waardoor een steeds kleinere groep kiest voor voetbal. Het is een maatschappelijke ontwikkeling waarbij de jeugd ook steeds meer individueel is gaan sporten op tijdstippen dat hen het beste uitkomt. Ik zie het veel in ook om ons omliggende dorpen. Ik persoonlijk vind dit erg jammer, maar hou deze ontwikkeling niet tegen. Ik heb vele gesprekken gevoerd met jeugdspelers die afhaakten wanneer ze van junior senior werden om toch te blijven voetballen, maar de spirit mis ik die wij vroeger veel meer hadden.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Dat is het grote geld wat de jonge spelers weghaalt. Dat zien we zo ontzettend veel gebeuren , en dan ook de halfgare, geldgeile managers niet vergeten natuurlijk
+1/-0

2 jaar geleden
Maar dat wil toch niet zeggen dat je 31 jarige mexicaan wilt halen voor de bank.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Colombiaan toch? Als je die back van Boca bedoelt tenminste.
+1/-0

Is alleen maar een interessant idee als elk land dit gaat doen maar dat gaat nooit gebeuren.
Dat een trainer eerst in de kkd moet trainen vind ik sowieso onzin.
+1/-0

2 jaar geleden
Lekker boeiend eigenlijk. Kwaliteit > nationaliteit. Nederlandse spelers staan erom bekend zo snel mogelijk naar het buitenland te willen vertrekken. Spelen ze een jaar goed, denken ze de volgende stap te moeten maken..
+2/-0

 
2 jaar geleden
Helemaal niet boeiend.
Overmars moet zich bezig houden met waar hij goed in is.
Iets met onroerend goed in Epe.
+1/-3


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex berghuis bertjek boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst