Transparent
Inloggen
Sluiten

Statement betaald voetbal: 'Aangetoond dat tweederde stadionbezetting verantwoord is'

26 januari 2022 12:27 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Statement betaald voetbal: "Aangetoond dat tweederde stadionbezetting verantwoord is"; image source: Pro Shots

De KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, clubs en de supportersverenigingen hebben in een statement hard uitgehaald naar de beslissing van het kabinet om slechts éénderde publiek toe te staan bij de wedstrijden. Alle partijen willen vanuit 'Den Haag' een heldere einddatum en duidelijke criteria waarna kan worden opgeschaald naar volle stadions, zo wordt geschreven in het statement en geciteerd door Voetbal International.

Alle partijen dringen bovendien aan om minstens tweederde qua bezetting toe te staan. "Wij aanvang van het huidige seizoen hebben we aangetoond dat dit veilig en verantwoord mogelijk is", wordt als uitleg gegeven. "Bijkomend voordeel is dat we met 2/3 over het algemeen alle trouwe supporters die een seizoenskaart hebben gekocht en betaald kunnen ontvangen."

Bovendien wil het betaald voetbal dat de sluitingstijd naar 23:00 uur gaat. "Met verschillende wedstrijden in de Nederlandse en Europese competities dreigen we anders in de knoop te komen. Het betaald voetbal draait om het spelen voor publiek. Dat is niet alleen een financieel verhaal, supporters zijn in alle opzichten belangrijk", aldus het statement. "In het betaald voetbal komen topsport, cultuur en evenementen samen. Ruim 8 miljoen Nederlanders hebben binding met een club, die hebben een vast publiek. Voetballen voor lege tribunes is voor alle betrokkenen sfeerloos."

Het betaald voetbal zal in de komende tijd met nieuwe stappen en demonstratieve en ludieke acties komen om hoog op de agenda te blijven staan. "Daarbij blijven we nadrukkelijk in gesprek met het kabinet", luidt het slot.

Meer op VI.nl
Tags

statement tweederde kabinet stadionbezetting aanvang bijkomend binding criteria demonstratieve dreigen eenderde einddatum eredivisie knvb lege nederlanders seizoenskaart sfeerloos slot sluitingstijd supportersverenigingen trouwe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Gewoon volle bak, het is geen griepje zegt men.... nou het is wel degelijk een griepje, stop gewoon met die achterlijke PCR test die te goed is!
+2/-0

4 maanden geleden
We moeten er gewoon voor zorgen dat iedereen is gaat stemmen, zodat dit zooitje weggestemd wordt.
+2/-0

4 maanden geleden
Leuk zo’n statement, het heeft echter helemaal geen zin. Dit kabinet heeft überhaupt nog nooit geluisterd. Alleen het OMT is heilig verklaard. Ook als het achteraf duidelijk is dat ze er soms helemaal naast zitten. Alle statements (horeca, KNVB, clubs, theaters, bioscopen, cabaretiers, musea, ondernemers etc.), het is aan dovemansoren gericht. Het enige waar ze mee komen is: ja, het virus hè? Maar Omikron zorgt niet voor veel ziekenhuisopnames? Nee, maar we willen het toch aankijken, want we weten te weinig. Maar de ondernemers dan? De bedrijven en clubs staan op omvallen? Tjah, we moeten door de zure appel heen bijten, nog heeeel even nog. En dan de uitspraak: ik wil ook zo enorm graag weer open, maarja het kan nog niet. Inmiddels zijn we twee jaar verder, is er nog steeds geen duidelijk beleid en zijn alle onderzoeken (waaronder de onderzoeken in de stadions) voor niets geweest.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

adidas ajaxshirt alvarez beeldmerk benfica blind brobbey constatering donpedro fier haller heracles iceman jcdebest kenmerkende kiki kledingmerk koen lidus maatstaf marek messi ontwerp sangare solo spelbos suarez symboliek tadic zlatan