Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] OMT: 'Een derde van stadioncapaciteit met verplicht spreiden en placeren'

24 januari 2022 19:51 - Ernst Kuipers
Foto: Pro Shots

[Update] OMT: "Een derde van stadioncapaciteit met verplicht spreiden en placeren"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat het OMT heeft geadviseerd om bij evenementen weer publiek toe te staan. Dit mag dan echter wel maar met één derde van de capaciteit en met toegang met de coronapas. Het kabinet moet nog besluiten of het advies wordt overgenomen. Die beslissing wordt dinsdag genomen, waarna 's avonds een nieuwe persconferentie volgt.

Update 17:03: Het Algemeen Dagblad meldt nu dat de Eredivisie en de achttien clubs rekenen op een bezetting van minimaal tweederde van de stadions. Over het percentage waarmee de stadions gevuld mogen worden, wordt nog besproken. Volgens het Twitter-account AwayDaysNL zou de KNVB bovendien overwegen om voor de rest van het seizoen geen uitsupporters toe te staan in verband met de reisbewegingen.

Update 19:51: Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers heeft via Twitter het advies gedeeld van het OMT betreft nieuwe versoepelingen. Geadviseerd wordt om publiek weer toe te staan met maximaal een derde van de stadioncapaciteit. Bovendien zal er gebruik moeten worden gemaakt van een coronatoegangsbewijs en zal het verplicht zijn dat de toeschouwers worden gespreid en geplaceerd. Het kabinet beslist dinsdag of het advies van het OMT wordt overgenomen.
Tags

omt stadioncapaciteit kabinet placeren spreiden awaydaysnl capaciteit coronapas coronatoegangsbewijs eredivisie geplaceerd knvb kuipers minister reisbewegingen toegang tweederde uitsupporters versoepelingen volksgezondheid welzijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Hebben we helemaal niks aan. Hetzelfde virus is in Engeland ook aan het rondgaan en daar zijn de stadions wel geheel open. Vanwaar deze extreme voorzichtigheid? Het berokkend alleen maar onnodige schade aan de maatschappij.
+5/-3

 
2 jaar geleden
Blijf jij toch lekker thuis Red, kan iemand anders voor jouw in de plaats😜 We moeten toch weer ergens beginnen.
+4/-3

 
2 jaar geleden
1/3de is veel te weinig. Ergens beginnen.. Met deze ziekenhuiscijfers hoort de maatschappij gewoonweg geheel open.
+4/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Meningen verschillen omtrent dit onderwerp beste Red. Ik ben het met je eens en dan kunnen we de uitspraak van de directeur van het WHO Europa, Hans Kluge, meenemen dat de pandemie mogelijk in een eindfase zit, echter nog niet voorbij.

Grappig genoeg doet Kluge zijn uitspraak met een mondkap op. Zelf heb ik het niet meer nodig. Ik heb het virus tweemaal gehad zonder verdere complicaties. Helaas hadden een paar mensen in mijn omgeving minder geluk.

Verder vernam ik dat onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op de 25 topsporter door corona blijvende klachten aan het hart heeft opgelopen. Vraag me niet waarom want ik ben niet deskundig op dit gebied maar dergelijke onderzoeksgegevens liegen er niet om.

In feite weet de wereld nog steeds te weinig over het virus om er morgen voorgoed van af te zijn. Je ziet het ook aan het OMT die de verantwoording heeft over de gezondheid van de Nederlandse bevolking. Een verhaal dat waarschijnlijk niet zo zeer gaat over jou en ik, maar kennelijk durven ze om een aantal redenen het nog niet aan om de maatschappij volledig open te gooien.

Zelf denk ik dat het voor Ajax met een paar maatregelen wel kan. Zo zou Ajax bijvoorbeeld de supporters die een seizoenkaart hebben kunnen informeren
of ze corona hebben gehad. Zo ja, en als blijkt dat ze van het virus totaal geen last hebben gehad, zou je deze groep kunnen toe laten om de Johan Cruiff Arena weer te vullen. Het OMT neemt dit niet mee. Die kijken meer na de verhoudingen in het landsbelang.

Maar als Ajax zijn eigen achterban doorlicht en het zit goed, hoeven zij wat mij betreft geen mondkap meer op, tenzij een volgende besmetting het tegendeel bewijst.

Wat dat aangaat is het best een eigenaardig gezicht dat een directeur van het WHO verteld dat we in een eindfase zitten aangaande het virus, maar het verteld met een mondkap op.

Mogelijk moest hij dit verplicht doen. Of is hij anderzijds zelf nog niet helemaal zeker van zijn eigen zaak? Een antwoord hierop moet ik in het midden laten. Het enige wat ik zeker weet is dat de omikron variant minder schadelijk is en dat is een prettiger vootuitzicht dan voorheen, waarschijnlijk voor menigeen.
+1/-2

2 jaar geleden
Gooi gewoon alles open, ophouden met die onzin.
+3/-2


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson