Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: ‘De twee goals waren plaatjes’

23 januari 2022 17:37

Ajax-trainer Erik ten Hag toonde zich uiteraard een blij man. “Ik denk dat we heel tevreden kunnen zijn, zeker de manier waarop. We wilden uit de chaos blijven door rustig aan de bal te zijn en dat is gelukt. Uiteindelijk creëerden we daardoor een aantal grote kansen en de twee goals die we maakten waren plaatjes.”
Toch was het verre van een makkelijke middag in Eindhoven. “PSV leunt achterover, loerend op de omschakeling. We hadden verwacht dat ze iets hoger druk zouden zetten maar dat deden ze niet. Ze deden het soms met de drie spitsen in schermen. Na rust lieten we ons toch één keer vangen en dan weet je dat ze dodelijk kunnen zijn. Maar ik was blij om te zien dat mijn ploeg de rug rechtte en het initatief terug pakte. Vervolgens creëren we met Gravenberch twee keer en Berghuis drie honderd procent kansen.”
Uiteindelijk viel de tweede goal toch. “Dat was niet alleen een schitterende uithaal maar ook een schitterende aanval. Of de bal over de lijn was? Moeilijk te zien, mijn gevoel zegt net niet maar de grensrechter heeft het beste zicht. Hij staat loodrecht op die lijn. Die goal had ook al eerder kunnen vallen overigens.”




Tags

hag achterover berghuis chaos creeerden dodelijk gravenberch grensrechter initatief leunt loerend loodrecht omschakeling rechtte schermen uithaal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos