Transparent
Inloggen
Sluiten

Net geen dubbele cijfers voor Ajax tijdens bekerduel met Excelsior Maassluis

20 januari 2022 23:19
Foto: Pro Shots

Net geen dubbele cijfers voor Ajax  tijdens bekerduel met Excelsior Maassluis; image source: Pro Shots

Scheidsrechter Sander van der Eijk floot donderdagavond exact na negentig minuten af. En dat hoewel het spel na de pauze langere tijd stillag. De arbiter had kennelijk medelijden met de amateurs van Excelsior Maassluis dat tegen een 9-0 achterstand aankeek. Ajax-coach Erik ten Hag wisselde er lustig op los maar zag zijn team toch gretig naar een grote zege koersen. Danilo scoorde vier keer, Mohamed Daramy maakte er twee. Youri Regeer, Nicolas Tagliafico en Kristian Hlynsson completeerden het negental aan Amsterdamse treffers.
Ach, het was ook goed zo. Op een dag waarop het in de wandelgangen van de Johan Cruyff Arena gonsde van geruchten omtrent het aantrekken van voormalig PSV-troetelkind Mohammed Ihattaren. Erik ten Hag wilde er vooraf in ieder geval niets over kwijt. “Geen commentaar’, was zijn veelzeggende antwoord op de vragen van de vrouw achter deze scoop: Fresia Cousino Arias (ESPN). Wordt wellicht vervolgd.

Tja, het bekerpotje tegen tweede divisionist Excelsior Maassluis. “We nemen dit serieus, deze teams zijn tegenwoordig zeer goed georganiseerd. Zijn feitelijk bijna semi-profs”, aldus een ernstige Ten Hag vooraf. Toch stuurde hij een veredeld versterkt Jong Ajax de grasmat op, hoewel Nicolas Tagliafico en Davy Klaassen voor aardig wat routine zorgden. Al snel was het de Argentijn die met een fraai geplaatst afstandsschot voor 1-0 zorgde. Toen werd het tijd voor Danilo, de Braziliaan die door de komst van Brian Brobbey definitief richting uitgang zal worden gedirigeerd. Na een makkelijk gegeven strafschop (Ammouricho van Axel Dongen werd in de sandwich genomen) opende de nummer negen zijn account van de avond door vanaf elf meter te scoren: 2-0. Even later tekende hij koeltjes voor 3-0 toen wederom Van Axel Dongen aan de basis stond door behendig door te tikken. Na een flitsende actie van de één helft spelende Antony mocht Danilo even later zijn zuivere hattrick vervolmaken: 4-0. Vlak voor rust was het Youri Regeer die met een harde schuiver vanaf zestien meter de ruststand bepaalde op 5-0. Regeer speelde voor de pauze op het middenveld, na de hervatting mocht hij zijn kunsten op de rechtsbackpositie laten zien.
Er werd wederom aardig gewisseld, ook bij de tegenstander. Bij Ajax kwam onder meer Mohamed Daramy en die kon zich met zijn snelheid tegen deze opponent naar hartenlust uitleven. Ook Steven Berghuis kwam tien minuten later in het team. Naci Unuvar begon ook als invaller aan de tweede helft maar moest zich later laten vervangen, de wedstrijd lag door zijn ogenschijnlijke ribblessure minstens drie minuten stil. Hoe dan ook kwam er veel ruimte op het veld, Ajax kon makkelijk tot kansen komen. Het was Danilo die wederom scoorde door vanaf de rand van de zestien meter op fraaie wijze de verre hoek te vinden: 6-0. Even later speelden Berghuis en de eveneens ingevallen Kristian Hlynsson de gastendefensie compleet op een hoopje. Hlynsson mocht de trekker uiteindelijk overhalen: 7-0.

Toen mocht eindelijk Daramy het netje laten bollen. Eerst ging hij op links door en vond koeltjes met rechts de verre hoek (8-0) waarna de Deen ook de laatste goal voor zijn rekening nam door dwars door het centrum te penetreren, om de keeper te cirkelen en met links half vallend in de lege goal te tikken: 9-0. De tiende goal zat er eigenlijk nog wel in maar door diverse oponthouden kwam Ajax daar niet meer aan toe.
Eén van die onderbrekingen was echter van het mooie soort: Devin Plank mocht bij de gasten nog een minuutje meedoen. Deze 19-jarige aanvaller vecht al driekwart jaar tegen een kwaadaardige tumor, onderging diverse zware behandelingen maar hoopt binnenkort definitief ‘schoon’ te worden verklaard. Zowel zijn medespelers als die van Ajax ontvingen hem met een erehaag. Mooi.




Discussieer mee op de forums


Tags

danilo excelsior maassluis daramy hag hlynsson regeer axel bekerduel berghuis dongen koeltjes kristian pauze tagliafico aankeek ammouricho antony arena arias bekerpotje bollen braziliaan brobbey cirkelen completeerden cousino cruyff devin divisionist driekwart eijk erehaag espn flitsende fraaie fresia gastendefensie gedirigeerd gonsde hartenlust hattrick hoopje ihattaren jong koersen kunsten kwaadaardige lustig medelijden minuutje negental netje ogenschijnlijke onderbrekingen ontvingen oponthouden opponent penetreren plank rand rechtsbackpositie ribblessure routine sandwich schoon schuiver scoop semi stillag trekker troetelkind tumor uitleven unuvar vallend veelzeggende veredeld vervolgd vervolmaken wandelgangen zuivere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht