Sonck schiet Ajax langs Belgen; 2-0 tegen Club Brugge

1 oktober 2003 22:38

Ajax heeft een meer dan verdiende overwinning behaald in de tweede Champions League wedstrijd. Thuis tegen Club Brugge werd het 2-0 voor de Amsterdammers. Juist Sonck, vooraf volop in de aandacht in de Belgische en Nederlandse pers, was woensdagavond de grote man door beide doelpunten te scoren voor Ajax.

Ajax begon heel fel aan het duel in de Arena. Ibrahimovic en Sonck kregen al in de beginfase goede kansen. Na 11 minuten kwam Ajax dan ook verdiend op voorsprong. na een mooie aanval kreeg Sonck via een hakje van Ibrahimovic de bal, die hij vervolgens goed afrondde. Dat gaf de belg het extra zelfvertrouwen dat hij nodig had. Na die openingstreffer nam Ajax wat gas terug. De Belgen kwamen met een offensief, maar konden weinig echte kansen creeren.

In de tweede helft was het na 9 minuten opnieuw Sonck die voor het succes stuurde. Dit keer werd hij vrijgespeeld door een goede pass van invaller Sneijder, op rand van buitenspel. Oog in oog met de keeper van Brugge was de Belg van Ajax vevrolgens trefzeker. Hij stelde daarmee de overwinning veilig. Die overwinning was absoluut verdiend. De Belgen konden Ajax geen moment echt in de problemen brengen. Na de 2-0 was het definitief over met het verzet en kon Ajax freeweehlend naar het einde voetballen.