Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'De regels voor de maatschappij kunnen niet hetzelfde zijn als voor de topsport'

16 januari 2022 20:12
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "De regels voor de maatschappij kunnen niet hetzelfde zijn als voor de topsport"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie na de wedstrijd tegen FC Utrecht reageerde Erik ten Hag vrij gepikeerd toen er werd gevraagd naar de beslissing van Ajax om buiten de coronaregels om de spelers die in Portugal positief testten op corona naar Nederland te laten vliegen. "Het is een beetje de koe in de kont kijken. Wie weet wat omikron voor invloed gaat hebben. Achteraf weten we dat allemaal", aldus Ten Hag.

De trainer ging verder: "We hebben zeer zorgvuldig en zeer professioneel gehandeld door bijvoorbeeld te testen terwijl dat helemaal niet moest. Daar kwamen een aantal zaken aan het licht en daarop moesten we anticiperen. Op een uiterst zorgvuldige manier hebben we dat gedaan om zo het risico op besmettingen binnen de groep en ook binnen de maatschappij niet plaats te laten vinden. Je ziet wat het effect is. Al onze spelers zijn nu fit."

Ten Hag vindt dan ook niet dat Ajax de regels heeft overtreden. "Het doel van de regels is om iets te vermijden of te voorkomen. Dat hebben wij gedaan door op een zeer zorgvuldige en zeer professionele manier iedereen te beschermen", zo gaf hij aan. "De regels voor de maatschappij kunnen niet hetzelfde zijn als voor de topsport. Als topsporters weten we dat we ons langs de lijntjes en de grenzen begeven, maar we hebben niets gedaan wat risico's inhield."

Volgens de trainer had Ajax het niet beter kunnen doen. "Als wij alles hadden gedaan volgens de regels waren er vele besmettingen gevallen binnen de ploeg en ook buiten onze ploeg, want dan hadden wij het niet geweten", zei hij daarover. "Nogmaals, wij zijn juist extra zorgvuldig geweest."
Tags

hag maatschappij besmettingen zorgvuldige anticiperen begeven corona coronaregels geweten koe kont nederland omikron overtreden portugal testten topsporters utrecht vermijden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Laten we het netjes zeggen dat hij geen hele beste beurt maakt. Lachwekkende verklaring natuurlijk. Enige reden is natuurlijk dat ze zo snel mogelijk alle spelers weer beschikbaar wilden hebben in plaats van Vitesse bijvoorbeeld die op donderdag hun spelers pas terug hadden. Dat verhaal over de maatschappij beschermen is natuurlijk dikke onzin.
+3/-5

5 maanden geleden
Hele corona gebeuren is een opeenstapeling van blunders en kolderiek gedoe, dat Ajax een keer foutje maakt, boeiend.
+11/-1

5 maanden geleden (gewijzigd)
Valentijn ging er ook weer lekker lang op door. Wat heeft dat nou voor zin? Ajax heeft het goed opgelost door die 4 met een privé-vlucht apart naar huis te sturen. De rest vliegt ook niet met een lijnvlucht, dus die bubbel blijft intact. Dan zegt Valentijn dat de "gewone mensen" geen privevliegtuig hebben om mee naar huis te vliegen. Klopt, dus die mensen kùnnen niet naar huis. Ajax heeft dat wel. Is het handig? Nee. Maar om er nou 1,5 week later nog op terug te komen. Dat is niet kritisch, dat is "zie mij eens de kritische journalist zijn".
+7/-0

5 maanden geleden
Het is heel simpel, je hebt gewoon de regels niet opgevolgd. Dan kun je wel klagen dat journalisten er na 1,5 week op terugkomen, maar dat is alleen maar omdat je zelf verder nog geen persconferentie hebt gedaan. Normaal gesproken doen ze dat wel na de winterstop maar nu niet, omdat ze toen die vragen natuurlijk ook al niet wilden beantwoorden.
Hoge bomen vangen veel wind, dus als je hoog van de toren blaast bij successen maar nu 2 weken je mond dichthoudt, dan kun je erop wachten dat journalisten je nu ook weten te vinden als je iets verkeerds gedaan hebt.
En dan is 'de maatschappij beschermen' natuurlijk echt lachwekkend en precies de reden waarom alle niet-Ajacieden zo'n hekel hebben aan onze club haha.
+1/-2

 
5 maanden geleden
De reden is afgunst. WZAWZDB!
+3/-0

5 maanden geleden
Kunnen we nu eindelijk eens stoppen met dat idiote testen en gewoon weer doorgaan als vroeger? Je kunt een beetje verkouden worden en gewoon doorgaan met sporten, werken, stappen etc. Nog altijd 0 griepdoden en nu hetzelfde aantal coronadoden als met de griep, of eigenlijk minder nog.

Alleen als je zo ongezond leeft als bijv. de burgemeesters van Nijmegen en Utrecht, dan leef je een paar jaar minder. Dat heeft niets met corona te maken, maar met je mega ongezonde levensstijl.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Precies, het is mooi geweest nu. Corona gewoon als griep behandelen net als in Spanje en we kunnen weer terug naar normaal. Heeft lang genoeg geduurd dit hele gezeik. Om die paar levens te sparen zijn er veel ondernemers naar de klote geholpen en mensen met psychische problemen bijgekomen. Het is maar net wat je wilt maar het is tijd om het Corona tijdperk achter ons te laten.
+1/-0

5 maanden geleden
'De regels voor de maatschappij kunnen niet hetzelfde zijn als voor de topsport'

Dit is het slechtste wat je had kunnen zeggen. Natuurlijk zijn die wel hetzelfde.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

adidas ajaxshirt alvarez andy beeldmerk benfica blind brobbey constatering donpedro fier haller heracles iceman jcdebest kenmerkende kiki kledingmerk koen lidus maatstaf marek ontwerp sangare solo spelbos suarez symboliek tadic zlatan