Transparent
Inloggen
Sluiten

Superieur Ajax laat FC Utrecht volledig kansloos, twee goals Brian Brobbey

16 januari 2022 14:41
Foto: Pro Shots

Superieur Ajax laat FC Utrecht volledig kansloos, twee goals Brian Brobbey ; image source: Pro Shots

De altijd zo zware uitwedstrijd bij FC Utrecht leverde voor Ajax deze keer geen enkel probleem op. De Amsterdammers schoten weergaloos uit de startblokken en lieten de gastheren alle hoeken van het hobbelige veld zien. Halverwege was de wedstrijd al beslist (0-3) waarna de tweede helft een formaliteit werd. Brian Brobbey maakte zijn rentree en luisterde deze gelegenheid op door twee keer het net te vinden, beide keren was het Dusan Tadic die hem op maat bediende. Antony had eerder de score al geopend.

Al weken hikte menig Ajacied tegen de eerste twee wedstrijden van na de winterstop aan: Utrecht-uit en PSV-uit en dat terwijl op de ranglijst de Eindhovenaren al een puntje voorstaan. De eerste horde werd echter een soort van mini-molshoop maar dat hadden de Amsterdammers wel volledig aan zichzelf te danken. Het was namelijk van een voor Nederlandse begrippen zeldzame superieure klasse wat de ploeg van coach Erik ten Hag tijdens grote delen van de eerste helft liet zien. Het werd daarmee tegelijk wel pijnlijk duidelijk dat Ajax het vele puntenverlies van voor de winterstop toch echt aan zichzelf te wijten heeft.

FC Utrecht werd vooral in de openingsfase helemaal zoek gespeeld door een volop in beweging zijnde gastenploeg. Al snel was het raak. Steven Berghuis zette met een prima wisselpass Daley Blind aan het werk waarna Dusan Tadic weergaloos aannam en de bal uiteindelijk bij de naar binnengekomen Antony belandde die vervolgens vanaf een meter of twaalf koelbloedig afdrukte: 0-1.

FC Utrecht, toch weer erg defensief gestart, hapte naar adem maar kon er niets aan veranderen. De gastheren konden niet in de duels komen en kwamen daarom overal een stapje te laat. Het was vervolgens Dusan Tadic die op links doorging en bij de tweede paal de vrijstaande Brian Brobbey met een heerlijke assist op ragfijne wijze bediende. De Prodigal Son zette er zijn hoofd tegen waarna de 0-2 een feit was. Brobbey maakte overigens een prima indruk. De Amsterdammer fungeerde als aanspeelpunt, probeerde voor de broodnodige diepte te zorgen en stond op de juiste momenten als spits op de juiste plekken. Na een half uur beklaagde heel Utrecht zich bij de arbitrage want op het randje van buitenspel werd Anastasios Douvikas afgevlagd waar meestal de grensrechter bij enige twijfel laat doorspelen. De herhaling liet zien dat het vlagsignaal op zijn minst dubieus te noemen was. Hier kwam Ajax goed weg maar dit was het dan ook wat FC Utrecht betreft deze middag, of het moet nog een grote kopkans zijn geweest voor dezelfde Griekse spits. In de blessuretijd van de eerste helft schakelde Ajax nog een keer snel om doordat Jurriën Timber, heer en meester, tot twee keer toe een fifty-fifty duel om de bal won om waarna het wederom Tadic was die met een heerlijke voorzet de sprintende Brobbey wist te vinden: 0-3. De spits liep in het centrum van zijn bewakers weg en tikte van dichtbij binnen.
De tweede helft werd vervolgens een formaliteit. FC Utrecht kon niets brengen en Ajax nam gas terug, zonder daarbij echter ook maar iets weg te geven. Aan de andere kant was Antony nog dichtbij een goal en waren er nog genoeg kansen om tot kansen te komen maar op negentig procent gaat het meestal net even fout in de eindfase, dat was nu niet anders. Vijf minuten voor tijd mocht Amourricho van Axel Dongen (17) zijn debuut maken in Ajax 1, daarvoor waren Kenneth Taylor, Nicolas Tagliafico, Davy Klaassen en Perr Schuurs ook al in het veld gekomen. Een prima middag voor Ajax.




Discussieer mee op de forums


Tags

utrecht brobbey tadic antony bediende formaliteit gastheren superieur aannam aanspeelpunt afdrukte afgevlagd amourricho anastasios arbitrage axel beklaagde berghuis bewakers blind danken dongen doorspelen douvikas gastenploeg grensrechter hag hapte heer herhaling hobbelige kopkans menig mini molshoop openingsfase prodigal puntenverlies puntje ragfijne schakelde schuurs son sprintende superieure tagliafico taylor tikte timber vlagsignaal voorstaan vrijstaande wisselpass

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht