Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax begint met tweede seizoenshelft met lastige uitwedstrijd tegen Utrecht

13 januari 2022 21:43

Voor Ajax wacht er zondagmiddag een pittige start van de tweede seizoenshelft. In de Galgenwaard wacht de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, de huidige nummer zeven van de Eredivisie. Utrecht kende echter een zwakke maand december, waardoor de onrust groter werd en er al volop gespeculeerd werd over een ontslag van trainer René Hake. Hij kreeg uiteindelijk echter toch het vertrouwen.

Voor de Eredivisie speelde Ajax 50 keer eerder in Utrecht. Tot nu toe wist het 23 keer te winnen, speelde het 13 keer gelijk en verloor het 14 keer. Vorig seizoen werd nog eenvoudig met 0-3 gewonnen.

Normaal gesproken zou het duel voor Sébastien Haller een weerzien worden met zijn oude club. De spits ontbreekt echter omdat hij met Ivoorkust actief is op de Afrika Cup. Ook de nog altijd geblesseerde Sean Klaiber zal de wedstrijd tegen zijn oude club moeten missen. Zakaria Labyad en trainer Erik ten Hag staan zondag wel tegenover hun oude club.

Ook aan de zijde van FC Utrecht zijn volop spelers met een verleden bij Ajax. Quinten Timber maakte afgelopen zomer nog de overstap van Amsterdam naar Utrecht, terwijl ook Django Warmerdam in de jeugdopleiding van Ajax speelde. In de selectie van FC Utrecht zit ook nog Urby Emanuelson. Hij speelde 255 officiële duels voor Ajax.




Tags

utrecht eredivisie afrika emanuelson galgenwaard hag hake haller ivoorkust klaiber labyad sean sebastien timber urby weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht