Transparent
Inloggen
Sluiten

Voetbalfans slaags op Leidseplein

1 oktober 2003 18:08 - NOS & AT5 Teletekst

Verslaggever: JV

Op en rond het Leidseplein in Amsterdam zijn aanhangers van Ajax en het Belgische Club Brugge woensdagmiddag met elkaar op de vuist gegaan. Belgische supporters zouden de ongeregeldheden hebben uitgelokt. De ME voerde charges uit om vechtende voetbalsupporters uit elkaar te houden. Onmiddellijk na de actie sloten caf?s de deuren. Het Leidseplein werd na de supportersrellen afgesloten door de ME. Een groot aantal tramlijnen is gestremd door de ongeregeldheden tussen de supporters. Een grote groep Ajax-supporters wilde via de Lijnbaansgracht weer naar het Leidseplein, maar zij stuitten op een muur van ME-ers.

Bij de acties van de ME-ers is ook een aantal burgers gewond geraakt. Daarnaast kwamen bij de politie meldingen binnen van passanten die klappen hadden gekregen van agressieve supporters. Rond half vijf werden zo'n tweehonderd Belgische voetbalfans opgepakt wegens het verstoren van de openbare orde. Ze hadden zich verschanst in een caf? en gooiden stenen naar de Mobiele Eenheid. Burgemeester Cohen heeft een noodverordening afgekondigd voor het Leidseplein en omgeving waardoor groepjes supporters niet mogen samenscholen.

Meer op NOS & AT5 Teletekst




Tags

leidseplein voetbalfans caf slaags aanhangers afgekondigd brugge burgers charges cohen eenheid gestremd gewond gooiden groepjes lijnbaansgracht meldingen muur noodverordening samenscholen stenen stuitten supportersrellen tramlijnen uitgelokt vechtende verschanst voetbalsupporters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.240 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht