Transparent
Inloggen
Sluiten

Sébastien Haller: 'Ajax kan de Champions League winnen'

29 december 2021 11:20 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Sébastien Haller: "Ajax kan de Champions League winnen"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf is Sébastien Haller het eens met de stelling dat Ajax de Champions League kan winnen. "Waarom niet? Elk team dat nu nog actief is, kan het toernooi winnen", aldus Haller. "Maar wat zijn de kansen? Wij moeten er met Ajax voor zorgen dat onze kansen na elke wedstrijd weer iets groter worden."

De spits gaat verder: "Natuurlijk zijn we op dit moment niet de favoriet. Dat zijn in mijn ogen Bayern München, Manchester City en Liverpool, maar de uitkomst van de Champions League is niet altijd logisch."

Ook is Haller het eens met de stelling dat Ajax heeft gefaald als het dit seizoen geen kampioen wordt. "Natuurlijk hebben wij de beste selectie van Nederland. We moeten ons niet verstoppen", zo geeft hij aan. "Voor de ambities van de club moéten we kampioen worden en daar werken we elke dag keihard voor. Kampioen word je niet door het heel graag te willen. Daar moet alles voor wijken."

De spits is wel geïrriteerd als hem de stelling wordt voorgelegd dat hij in januari liever niet naar de Afrika Cup zou gaan vanwege het zware programma van Ajax. "Natuurlijk ga ik naar de Afrika Cup om Ivoorkust te vertegenwoordigen. Dat is de hoogste eer", zegt hij daarover. "En uiteraard had ik zelfs tussendoor het vliegtuig willen pakken om ook tegen FC Utrecht en PSV te kunnen spelen, maar dat is nu eenmaal onmogelijk. Deze situatie is heel frustrerend. Ik vind het verschrikkelijk tussen mijn land en club te moeten kiezen. Dat is echt shit. "




Tags

haller sebastien stelling afrika bayern eer gefaald ivoorkust liverpool nederland telegraaf utrecht verstoppen voorgelegd wijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Afgelopen weken City gezien, ik denk het niet. Wel goede mindsetting.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben blij dat de CL-wedstrijden benaderd worden als finales. Je ziet een heel ander Ajax; een ploeg die heel gefocust speelt, spelers die de longen uit hun lijf lopen en elkaar tot het uiterste pushen. Er is weer iets moois mogelijk dit seizoen. Liverpool, City en Bayern steken er misschien bovenuit, maar ik zie die ploegen niet zomaar van dit Ajax winnen als ze het Europese niveau blijven halen. Iedere ronde zijn er weer een paar topploegen minder. Hopelijk loten enkele favorieten elkaar en blijven we gefocust. Nu eerst Benfica pakken. Die schat ik hoger in dan Sporting, vooral defensief (hun speelstijl ligt ons niet), maar het is mogelijk.
+3/-0

2 jaar geleden
CL winnen? Ben ik niet zeker van.
Maar als iedereen fit en in vorm blijft, daarbij het tactisch vernuft van Ten Hag, dan zie ik Ajax ver komen.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Win eerst maar gewoon de eredivisie, dat zal met de vorm van de laatste maand al lastig zat worden.
Je moet er toch niet aan denken dat die enge Van Ginkel straks met een doelsaldo van min 40 op Ajax de schaal weer omhoog staat te hijsen.

CL is de kwartfinale binnen handbereik gezien de loting en dat zal voor Ajax al razend knap zijn.
Helemaal als je bedenkt dat het dan de 4e Europese kwartfinale zal zijn in 6 jaar tijd.
Daarvoor hebben we er 1 gespeeld in bijna 20 jaar dus zegt niet dat we stappen hebben gemaakt als club.
Alles meer is bonus maar hem echt winnen dat acht ik toch bijna onmogelijk met deze selectie.
+1/-1

2 jaar geleden
Zolang Ajax veel te veel wedstrijden al niet op kwaliteit kan winnen in de eredivisie kan winnen is het winnen van de CL op dit moment een utopie.
In de knock out fase gaat het om twee wedstrijden in plaats van ééntje tegen de top van Europa. Daarbij komt ook nog dat de zogenaamd grootste clubs van Europa vaak nog wel twee selecties op kunnen stellen voor dergelijke wedstrijden.
Ten Hag heeft niet voor niets een vaste basis van minimaal 9 spelers die eigenlijk alles spelen in normale perioden zonder corona en blessures.
Eerst maar eens Benfica eronder krijgen.
+2/-1

2 jaar geleden
'Als je weet dat je kunt winnen dan denk je niet aan verliezen'.
+2/-0

2 jaar geleden
Na gesprek met De Telegraaf is Sébastien Haller definitief gestopt met het nuttigen van alcoholische versnaperingen tijdens interviews...
+1/-2


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal