Transparent
Inloggen
Sluiten

'Sergiño Dest ziet terugkeer naar Ajax niet zitten'

24 december 2021 10:00 - El Mundo Deportivo
Foto: Pro Shots

"Sergiño Dest ziet terugkeer naar Ajax niet zitten"; image source: Pro Shots

Volgens El Mundo Deportivo ziet Sergiño Dest niets in een terugkeer naar Ajax. De verdediger heeft zijn periode in Amsterdam al afgesloten en wil komende transferperiode niet vertrekken bij Barcelona. Ook een transfer naar een andere club heeft niet de voorkeur van de international van de Verenigde Staten, omdat hij in Spanje voor zijn kans wil gaan.

Vanwege de enorme financiële problemen bij de club en het feit dat ze wel nieuwe spelers willen halen is Dest een van de spelers waar Barcelona vanaf wil. De club wil drastisch gaan snijden in het salarisbudget zodat dat weer gebruikt kan worden om contracten van andere spelers te verlengen en bovendien weer transfers te kunnen doen.

Meer op El Mundo Deportivo
Tags

dest barcelona deportivo mundo salarisbudget snijden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Gelukkig maar !
+5/-2

5 maanden geleden
Wij ook niet Sergiño...stay oké maar vooral away!
+6/-1

5 maanden geleden
Prima back, was welkom als hij echt graag wilde. Slaap er geen minuut minder door.
+2/-2

 
5 maanden geleden
Alles waar voetbal in zit is welkom.
+2/-0

5 maanden geleden
Prima, lijkt mij voor iedereen het beste. Heeft niet het niveau wat wij nastreven. Ik vond het al een wonder dat Ajax 20 miljoen kreeg. Mede daardoor is Barca naar de klote, geld uitgeven wat je niet hebt.
+2/-2

5 maanden geleden
Hij weet ook dat hij Rensch niet uit de basis speelt.
+2/-0

5 maanden geleden
Mooizo, poehhh gelukkig zeg! Ik zag zijn terugkeer ook niet zitten. Het talent zat er wel in hoor, maar ik blijf het een wildebras vinden met de nodige tekortkomingen. Graag geen nieuwsberichten meer aan besteden.
+4/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Zo goed was Dest niet laatste half jaar. Is zelfs zijn basisplaats kwijt onder Xavi omdat zijn rendement 0,1 was.

Als ik Ajax was zou ik er alles aan doen om Mazraoui twee jaar langer te behouden. Ik ben een fan van hem. Antony en Mazraoui voelen elkaar goed aan. Geef Mazraoui een salaris die hij na jaren van presteren verdient heeft en hij kan de volgende winterstop alsnog voor een mooi bedrag weg. (Kwestie van even doorrekenen Overmars!)

Dan komen in ieder geval alle partijen er goed uit. Mazraoui helpt de club waar hij al zo lang aan verbonden is er enorm mee, en Ajax doet iets terug. Zo als het nu lijkt zie ik alleen maar verliezers, en zou niet mogen gebeuren.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Dat salaris heeft hij al, maar ze willen meer dus dan niet.de volgende staat al weer klaar in jong ajax.
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Dat zou kunnen. Weet niet wat Mazraoui momenteel verdient? Mogelijk wil hij op gelijke voet staan als Blind en Tadic qua salaris? Iets rond de 4 a 5 mil meen ik? Al mocht Mazraoui naar Barca of Inter verhuizen? Of een Engelse club.... Dan geloof ik nooit dat ze hem daar meteen het dubbele uitkeren richting de 10 mil of meer p.j.

Hoe dan ook. Volgens Mino liggen alle mogelijkheden nog open. En Overmars zal al aan het rekenen zijn geslagen.

Laat je bijv. Mazraoui deze winterstop nog vertrekken? en als de rechter flank van Ajax hierdoor dermate verzwakt raakt dat je de eerst volgende CL ronde er bijvoorbeeld al uit ligt? Dekt de vroegtijdige verkoop dan het financiële en sportief verlies als je met hem wel één ronde, of meerdere rondes verder was gekomen?

2. Je verlengt contract voor twee jaar met belofte dat hij van de zomer voor een redelijke aanbieding al mag vertrekken, en keert hem een salaris uit waarvan hij vind dat hij het heeft verdient.

Enfin weet je wat het is beste Ajacieden. Vind maar eens zo snel een vervanger die kan lezen en schrijven met Antony, met de zelfde diepgang, hardheid en grilligheid. Dat word flink zoeken geblazen. Mocht Overmars er eentje weten die gelijk is aan, en er meteen staat, ben ik helemaal uitgepraat.

Waar we denk ik in ieder geval naar toe moeten is waar Marco van Basten enkele weken geleden over sprak bij Rondo. Die verklaarde dat als Ajax destijds al de macht had om spelers als Donny van de Beek, de Ligt, Frenky de Jong e.d. kon vasthouden, het een gevaarlijk collectief was geworden voor menig tegenstander in de CL. Marco zou dit scenario wel eens werkelijkheid zien worden, en ik ook.

Enfin, het goede nieuws is dat Overmars, van der Sar en de zijnen op een missie zijn om meer naar dat plan toe te groeien. Al is de situatie rond Mazraoui dan wel een slordig gegeven, en een les voor de toekomst om hier handiger op in te spelen.
+1/-0

5 maanden geleden
Direct een streep er door , en ook niet meer over lullen.
+2/-1

nieuws-redacteur 5 maanden geleden
Ff los van heel dit verhaal : die jongen is niet helemaal goed. Dat viel me bij Ajax al op.
Nooit aan beginnen, de 21 miljoen koesteren die we destijds voor hem gekregen hebben.

Aanvallend een redelijke back, verdedigend een drama.
+1/-1

5 maanden geleden
Lekker laten vertrekken naar Griekenland of Turkije. Is toch geen knip waard voor zijn neus. Voelt zich te goed. Nooit meer terug laten komen, als was het de laatste verdediger
+2/-1

John89 (geschorst)
5 maanden geleden
Kip zonder kop en verdedigend heel zwak.
+2/-1

5 maanden geleden
Tis ook echt een kievietsjong he :)

Eerst volledig in Nederland opgroeien en met een stalen gezicht voor USA kiezen. Vervolgens de neus ophalen voor de enige club waar hij iets relevants heeft laten zien.

Benieuwd wat er uitkomt als deze jongen eens door een psyschische test gehaald wordt.
+1/-0

5 maanden geleden
Hij heeft gelijk, zo goed werd hij niet behandeld!
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

adidas ajaxshirt alvarez andy beeldmerk benfica blind brobbey constatering donpedro fier haller iceman jcdebest kenmerkende kiki kledingmerk koen lidus maatstaf marek messi ontwerp sangare solo spelbos suarez symboliek tadic zlatan