Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax met speels gemak veel te sterk voor Fortuna Sittard

22 december 2021 22:54
Foto: Pro Shots

Ajax met speels gemak veel te sterk voor Fortuna Sittard; image source: Pro Shots

Ajax heeft redelijk eenvoudig het kalenderjaar afgesloten met een overwinning. Thuis tegen Fortuna Sittard werd met 5-0 gewonnen. Sébastien Haller maakte twee treffers, terwijl ook Daley Blind, Antony en Devyne Rensch wisten te scoren.

Ajax leek even wakker geschud te moeten worden en in de openingsfase was het juist Fortuna Sittard dat voor het meeste gevaar zorgde. Het was echter toch Ajax dat de score opende bij de eerste kans die het kreeg. In twee instanties maakte Daley Blind met zijn eerste Eredivisie-treffer van dit seizoen de 1-0.

Al snel volgde ook de tweede treffer al. Antony kwam naar binnen en schoot op knappe wijze in de verre hoek de 2-0 tegen de touwen. Halverwege de eerste helft was de wedstrijd daarmee al beslist.

Het tempo ging direct omlaag, al was Ajax nog wel een paar keer dicht bij een derde treffer. Doelpunten van Steven Berghuis en Devyne Rensch werden afgekeurd, terwijl Antony en Blind een poging gered zagen worden door de doelman. In de blessuretijd van de eerste helft verprutste Sébastien Haller een grote kans, zodat Ajax met een 2-0 voorsprong richting de kleedkamer ging.

In de tweede helft ging Ajax direct op zoek naar de derde treffer. Haller wist al snel te scoren, maar voor de derde keer deze wedstrijd werd een doelpunt afgekeurd. Dit keer vanwege een vermeende overtreding van de spits.

De kansen volgden elkaar in hoog tempo op. Antony, Haller en Steven Berghuis kregen een goede mogelijkheid, terwijl Perr Schuurs een kopbal van de lijn gehaald zag worden.

Gezien de kansen leek het een kwestie van tijd tot de derde treffer zou gaan vallen. Die kwam uiteindelijk acht minuten voor tijd toen Devyne Rensch ook zijn eerste doelpunt van dit seizoen wist te maken.

De eindstand was daarmee nog niet bereikt, aangezien in de laatste minuut de bal op de stip ging. Na een overtreding op de net ingevallen Kenneth Taylor kreeg Ajax een strafschop en Haller schoot daarmee de 4-0 binnen. De Ivoriaan wist diep in blessuretijd ook zijn tweede treffer te maken, zodat hij de eindstand bepaalde op 5-0. Haller is bovendien nu ook weer alleen topscorer van de Eredivisie met 12 doelpunten.




Discussieer mee op de forums


Tags

haller antony fortuna blind rensch berghuis eredivisie gemak sebastien speels geschud ivoriaan kwestie openingsfase poging schuurs taylor topscorer verprutste wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior forbs gaaei godts hato henderson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa steijn sutalo zucht