Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax en Barcelona in gesprek over ruildeal tussen Noussair Mazraoui en Sergiño Dest'

22 december 2021 21:17 - AS.com
Foto: Pro Shots

"Ajax en Barcelona in gesprek over ruildeal tussen Noussair Mazraoui en Sergiño Dest"; image source: Pro Shots

Het Spaanse AS meldt dat Ajax en Barcelona in gesprek zijn over een ruildeal tussen Noussair Mazraoui en Sergiño Dest. De Spaanse topclub wil de selectie graag versterken met Mazraoui en wil juist van Dest af. De international van de Verenigde Staten komt niet meer in de plannen voor sinds Xavi werd aangesteld als trainer.

Het contract van Mazraoui loopt na dit seizoen af. Aanvankelijk was een tussentijds vertrek voor Ajax onbespreekbaar, maar nu Dest beschikbaar wordt zijn beide clubs in onderhandeling. De verwachting is wel dat er voor Dest een transfersom betaald zal moeten worden omdat Barcelona een deel van de investering terug wil zien. De rechtsback heeft nog een contract tot de zomer van 2025 en maakte anderhalf jaar geleden voor 20 miljoen euro de overstap.

Meer op AS.com




Tags

dest mazraoui barcelona ruildeal xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik vond Dest toch altijd een beetje een blinde draver met beperkt tactisch inzicht. Blijkbaar zijn ze daar in Barcelona nu ook achter. Niet te geloven dat we daar 20 miljoen voor hebben gekregen. Ik zou een ruil alleen overwegen met gesloten beurzen, anders ga je er zeker niet op vooruit.
+10/-0

2 jaar geleden
Niet doen, komt overzicht, fysiek en gogme tekort.
+3/-0

2 jaar geleden
Niet doen. We hebben Rensch voor die positie. Hebben we Mazraoui nog voor de CL dit seizoen.
+6/-0

2 jaar geleden
Niet doen.
Ajax stinkt erin ben ik bang.
Dat Barcelona geeft 55 miljoen uit voor een aanvaller ondanks 1.4 miljard schuld.
+3/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Allejezus, kunnen ze nou écht niks beters bedenken dan Brobbey en Dest? Straks komen ze nog met Til en Viergever op de proppen...
+3/-0

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Ach welja, misschien Zlatan ook nog?
+2/-0

2 jaar geleden
Dest is niet helemaal goed tussen zijn oren. Nooit aan beginnen maar zal ook niet gebeuren. Spaanse kranten schrijven zoveel
+2/-0

2 jaar geleden
Je hebt sportief, en daarmee dus ook financieel, meer aan Mazraoui als je hem de rest van het seizoen aan zijn contract houdt. Dit is zijn beste seizoen en vooral Europees is hij ontzettend belangrijk. Niet moeilijk doen, aan zijn contract houden en na het seizoen elkaar netjes de hand schudden en succes wensen.
+2/-0

2 jaar geleden
Wat is iedereen negatief over Dest. In zijn Ajax tijd vond ik het best een goede RB met de juiste drive. Nu hij bij Barca niet voldoet is het één al negatief. Maar heel Barca speelt erbarmelijk slecht, zelfs Frenkie.
Oke, hij valt niet te vergelijken met de kwaliteiten van Mazraoui maar die vind ik dan ook wel de beste RB van het laatste decennium. Helaas staan er niet drie van zijn niveau in de rij bij de Ajax jeugd.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Ben het met je eens hoor, vond Dest een prima back. Hij was ook vrij weinig geblesseerd. Mazraoui daarentegen… Daarnaast loopt Mazraoui zo gratis de deur uit en heb je met Dest weer een mogelijkheid om hem te verkopen met een winst het jaar erop. Rensch moet je echter wel kansen geven, die presteert ook goed en moet je gemotiveerd houden.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Je gaat als club toch niet Mazraoui aan Barcelona wegdoen en dan per saldo bijbetalen om Dest te halen !
+2/-0

 
2 jaar geleden
Als Mazraoui nog een contract had van meerdere jaren niet, maar Mazraoui loopt komende zomer gratis de deur uit. Dest heeft nog een jarenlange contract bij Barcelona (die overigens een mooi bedrag hebben betaald voor hem). Ik ben het eens dat het op het gebied van kwaliteit niet logisch is om te ruilen, maar als je kijkt naar de looptijd van de contracten wel.
+3/-0

2 jaar geleden
Laat Rensch zich lekker ontwikkelen op RB. Daar achter Hebben we Regeer.
We moeten ook oog blijven houden voor onze eigen jeugd.
+5/-0

2 jaar geleden
Dat zou helemaal mooi worden. Barca denkt zijn back voor een betere back in te wisselen. Betekent dat Ajax een mindere back gaat krijgen, maar wij moeten er nog voor betalen ook. Zou volgens mij net andersom moeten zijn. Gewoon Rensch en Regeer de kans geven, zo doen we het toch altijd?
+3/-0

2 jaar geleden
Dus Dest gaat van de bank van Barcelona naar de bank van Ajax omdat daar Rensch gewoon speel. Daar moet Ajax dan een paar miljoen voor overmaken naar de arme Spanjaarden die iets terug willen zien van hun miskoop. Volstrekt logisch.....
+1/-0

2 jaar geleden
Ik hoor elk jaar wel geruchten over ruil-deals maar ze gaan nooit daadwerkelijk door. Scheelt weer.
+2/-0

2 jaar geleden
Niet doen, laat ze daar lekker gaar koken in hun sop. Wie denken ze wel niet dat ze zijn. Bijbetalen voor Dest ook nog eens. Ze mogen Mazraoui krijgen voor Frenkie de Jong en ons bijbetalen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal