Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Het is een schande als Ajax geen kampioen wordt'

21 december 2021 11:03 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Dusan Tadic: "Het is een schande als Ajax geen kampioen wordt"; image source: Pro Shots

Volgens Dusan Tadic zou het een schande zijn als Ajax geen kampioen wordt. Dat geeft de aanvoerder aan tijdens het jaarlijkse captains interview van Voetbal International. "Wij móéten met Ajax kampioen worden. Misschien is dat een verschil met Feyenoord en PSV", aldus Tadic. "Ajax wordt kampioen. Dat móét. Anders hebben we gefaald. Zo simpel is het eigenlijk."

Tadic vindt het dan ook niets dat het bovenin nu nog spannend is. "Het is leuk voor de liefhebbers en neutrale kijkers, maar ik ben gewoon het liefst al in maart kampioen", zo geeft hij aan. "Maar dat een titelstrijd spannend is, vind ik eigenlijk wel normaal. Dat haalt normaal gesproken het beste uit spelers naar boven en dat komt weer ten goede aan het totale niveau."

Om kampioen te worden moet je iedere wedstrijd scherp zijn. "Dat heb ik de spelersgroep ook verteld na de nederlaag tegen AZ. Als we niet honderd procent zijn, bestaat de kans dat we verliezen", zegt hij daarover. "Iedere tegenstander wil winnen van Ajax. Die clubs brengen dan toch iets meer dan ze normaal doen. Nou, daarop moeten wij voorbereid zijn en ons beste spel spelen. Dan is er niks aan de hand, want dan geven onze kwaliteiten de doorslag."

Tadic gaat verder: "Maar ik constateer dat we zeker na wedstrijden in de Champions League problemen hebben in de Eredivisie. Simpel gesteld denken we er te makkelijk over. In Servië zeggen we: Nothing falls from the tree. You have to take it."

Meer op VI.nl




Tags

tadic schande captains constateer eredivisie falls feyenoord gefaald liefhebbers nothing take titelstrijd tree

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Met deze selectie en nog mogelijke aanvulling, moet je inderdaad kampioen worden.
Kwestie van motivatie, iedere wedstrijd weer, ongeacht de tegenstander.
+2/-0

Een schande vind ik een groot woord.
Feyenoord zie ik niet als titelconcurrent, verwacht ook dat ze na morgen afgehaakt zijn, zie ze namelijk niet winnen bij Heerenveen.

Blijft Psv over, die hebben op veel posities toch vergelijkbaar materiaal en hun bank blijkt de laatste weken zelfs sterker dan die van Ajax.
Van Psv kom je als Ajax zijnde nooit af, daar spelen achter de schermen altijd andere krachten.
Is wat dat betreft ook een totaal andere club dan Ajax en ook Feyenoord, veel meer een club van multinationals dan van supporters.
Daar worden salarissen van Götze, Zahavi, etc gewoon door 3e aangevuld.
Kapitaalinjecties zijn daar sinds jaar en dag de normaalste zaak van de wereld.
Geeft allemaal niks alleen ze doen er zo geheimzinnig over en maneuvreren zichzelf zo graag in de underdog positie.

Komt dit jaar bij dat Ajax zich erom focust op de CL met gezien de loting een kwartfinale binnen handbereik zal dit van het voorjaar alleen maar erger worden.
Psv daarentegen wil kosten wat het kost niet voor het 4e jaar naast de titel grijpen dus die drang is er bij hun toch meer, Europa interesseert ze wat dat betreft niks als ze maar kampioen worden.
Het gaat gewoon heel close worden, ook omdat hun amper punten verspelen tegen de kleintje.
+4/-0

2 jaar geleden
Tadic heeft groot gelijk: het zou een schande zijn als Ajax dit seizoen geen kampioen wordt, en dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt. Waarom? Omdat Ajax in de competitie bijna geen tegendoelpunten krijgt. Zonder uitzondering betekent elke tegengoal dit seizoen puntenverlies, en meestal zijn het direct drie punten die we kwijt zijn. Tel daarbij nog een paar brilstanden op en je staat met een absurd goed doelsaldo tweede op de ranglijst. Zeven tegengoals kunnen dit seizoen al genoeg zijn om de titel te verspelen. Driemaal 0-1 in de resterende wedstrijden en het is klaar. Leuk als je tussendoor nog een stuk of wat potjes met 5-0 of meer wint, maar daar koop je dan helemaal niks voor.

Eigenlijk is de huidige stand op de ranglijst al een grote schande.
+2/-0

2 jaar geleden
Wit rood wit in ons bloed, 100% eens met je. Meest pijnlijke opmerking is dat hun bank sterker is dan de onze.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
We hadden al met een straatlengte voor winterkampioen moeten zijn. Veel te veel onnodig puntenverlies en echt niet omdat de tegenstander in die wedstrijden beter was. Het lag in die wedstrijden puur aan Ajax zelf. Slordig , geen scherpte, geen daadkracht en eerder gemakzuchtig. Als Tadic zijn medespelers hier na AZ van heeft proberen te doordringen, dan is dat gezien de wedstrijd tegen Feynoord voorlopig nog niet gelukt.
+3/-0

2 jaar geleden
Ajax moet altijd, dat weten ze ook wel! Maar eenmaal in t veld kan t nog steeds alle kanten op, omdat teveel te nonchalant hun ding doen! De passie ligt in de champ leg. Wedstrijden en te weinig in de competitie en dan maak je het je zelf moeilijk! Wie niet presteert eruit ja Gravenberch jij ook!
+1/-0

2 jaar geleden
Verbeterd de wereld en begin met je zelf. Geen woorden maar daden. U komt altijd als het al fout is gegaan. Meneer de aanvoerder !!!
+1/-0

2 jaar geleden
Het woord schande is nog mild uitgedrukt, het puntenverlies is na een Europese wedstrijd niet nieuw , om een of andere reden heeft ook Ten Hag er geen vat op hij keurt dat slome gedoe van de spelers wel af maar die luisteren even niet naar de coach Hoe verder in de strijd voor de cup met de grote oren des te belabberd is de wedstrijd er na. Dus nog meer punten verlies staat ons nog te wachten.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het is een schande als je minder dan 85 punten haalt. Dat is iets anders.

PSV focust zich volledig op de competitie....als vanouds. En als het ze dan meezit qua arbitrage / keepers tegenstander (zoals Utrecht thuis en NEC uit onlangs) dan halen zij misschien ook wel zoveel punten.

Zij hebben het lastig in de toppers maar winnen wel steevast van de kleintjes, zeker thuis. PSV wint altijd thuis van Utrecht en Kowet. Dat zijn alweer vijf punten tov Ajax.

En PSV maakt tien keer per jaar nog een beslissende goal in de ultieme slotfase van een wedstrijd. Daar waar Ajax dat misschien 1 keer in de 3 seizoenen doet, en meestal zelf een beslissende goal tegenkrijgt in de laatste fase van een duel.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal