Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Ik heb veel moeite met de houding van mijn ploeg'

12 december 2021 20:04

Ajax-trainer Erik ten Hag verscheen ongewoon kritisch naar zijn eigen spelers voor de camera's. "Ik heb veel moeite met de houding van mijn ploeg. We begonnen helemaal niet slecht maar de 100% overtuiging was er niet. Dat zag je in eindfases van een aanval maar ook bij omschakelingen en de tweede ballen winnen. We speelden aardig tot de zestien maar daarna moet je de juiste keuzes maken."

Ondanks het erg defensieve spel van AZ zag de trainer genoeg mogelijkheden om tot kansen te komen. "De wisselpass was vaak mogelijk maar dan moet je wel de échte wil hebben om daar te komen. Vooral van links naar rechts kon dat, AZ was daar pijn te doen, maar dan moet je met tempo opkomen. Dat gebeurde echter niet."

Het leek een verwijzing naar Devyne Rensch die de geblesseerde Noussair Mazraoui verving. Toch leek Ajax na de 1-1 door te kunnen drukken. "Zo wisselden we ook maar dan moet je vervolgens wel gewoon je job blijven doen, zoals bijvoorbeeld met je man meelopen. Het is echt heel kwalijk dat je mensen gewoon laat lopen. Daar hebben wij vaste regels voor maar toch gebeurde dat niet. Dan loop je tegen schade aan."




Discussieer mee op de forums


Tags

hag eindfases job mazraoui meelopen omschakelingen opkomen rensch verwijzing wisselden wisselpass

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht