Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax zakt wederom door ijs als het even niet loopt

12 december 2021 19:14
Foto: Pro Shots

Ajax zakt wederom door ijs als het even niet loopt; image source: Pro Shots

Ajax kan maar geen wedstrijden alsnog winnen als het even niet loopt. Waar de concurrentie er telkens in slaagt in slotfases alsnog hangpotjes uit het vuur te slepen lopen de Amsterdammers vaak zélf nog in de laatste minuten in het mes. Deze keer was het AZ dat Ajax fel partij gaf, zich ingroef en er soms uitkwam. Ajax leek na de 1-1 van Haller door te drukken maar kreeg weer aan de andere kant de bekende tik om de oren: 1-2. In blessuretijd werd de gelijkmaker van Perr Schuurs afgekeurd wegens minimaal buitenspel van Haller.

Ajax weet inmiddels dat iedere tegenstander zich op een manier ingraaft welke zich het beste laat vergelijken met de velden in West Vlaanderen ten tijde van WW I. Ook AZ, toch volgens velen een goed voetballende ploeg, deed niet anders waardoor Ajax weer helemaal alleen het spel moest gaan maken. En daar had men het moeilijk mee, heel moeilijk. Er waren weer veel teveel slordigheden in de derde fase van het veld om echt tot kansen te komen. Het energie sparende AZ, met zijn allen teruggetrokken, loerde op een spaarzaam countertje maar kon gek genoeg ook niet gevaarlijk worden.
Bij Ajax speelde eigenlijk niemand echt goed. Wat vooral opviel was het zeer matige spel van Daley Blind in balbezit. Normaal gezien moet hij het daar toch echt van hebben. Ook Dusan Tadic en Ryan Gravenberch speelden enorm matig terwijl Steven Berghuis en Antony niet in het spel voorkwamen. Gravenberch appelleerde wel voor een strafschop toen hij over het been van Midstjö ging. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag er niets in.
Na de pauze zette Ajax even aan, na een schot van Berghuis liet doelman Peter Vindahl los, maar Tadic had de pech dat de bal net niet lekker voor zijn voeten kwam om in het lege doel te schuiven. Aan de andere kant was het wel raak. Rechtsback Sugawara was mee naar voren waarna zijn voorzet via de rug van Midstjö heel gelukkig voor de voeten van Vangelis Pavlidis viel die vervolgens droog 0-1 maakte. De Japanner Sugawara leek buitenspel te staan maar de getrokken lijn van VAR Pol van Boekel gaf anders aan.

Even later kroop Ajax door het oog van de naald toen Wijndal 0-2 maakte maar hier wel 20 centimeter buitenspel bleek te staan. Aan de andere kant zette Ajax aan maar Sébastien Haller presteerde het om vanaf vijf meter afstand een kopbal niet binnen te werken. Antony had hem prima bediend. AZ begon echter te wankelen, Ajax schroefde de druk op. De goal kon bijna niet meer uitblijven en nadat Dusan Tadic werd vrijgespeeld kon Haller diens trekbal nu wel binnenlopen: 1-1. Met nog een kwartier te gaan leek AZ rijp voor de slacht maar niet voor het eerst kon Ajax ook nu weer niet in de slotfase de wedstrijd naar zich toetrekken. Er kwamen dikke kansen voor Berghuis en Haller maar de goal viel weer eens aan de andere kant. Na een spaarzame counter was het Karlsson die een verwaaide voorzet oppikte, Wijndal aan het werk zette en vervolgens invaller Zakaria Aboukhlal geheel vrijstaand de 1-2 kon binnentikken.
Er waren nog maar een paar minuten te spelen. Ajax zocht het geluk en leek dat in de 94e minuut te vinden toen Haller doorkopte en Schuurs profiteerde van een foutje van keeper Vindahl. De Limburger schoof binnen maar de VAR had geconstateerd dat Haller toch net buitenspel had gestaan. Dus bleef het 1-2 en moest Ajax wederom toezien dat men punten verloor. Op deze manier wordt het erg lastig om kampioen te worden, dat weet trainer Erik ten Hag ook.




Discussieer mee op de forums


Tags

haller berghuis tadic antony gravenberch midstjo schuurs sugawara var vindahl wijndal aboukhlal appelleerde bediend binnenlopen binnentikken blind boekel counter countertje doorkopte droog hag hangpotjes ingraaft ingroef karlsson kroop limburger loerde naald nijhuis oppikte pauze pavlidis pol schoof schroefde sebastien slacht slordigheden slotfases spaarzaam spaarzame sparende teruggetrokken toetrekken trekbal uitkwam vangelis verwaaide vlaanderen voorkwamen vrijgespeeld vrijstaand vuur wankelen west

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos