Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB presenteert speeldagenkalender voor komend seizoen

9 december 2021 10:53 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB presenteert speeldagenkalender voor komend seizoen; image source: Pro Shots

De KNVB heeft de speeldagenkalender voor komend seizoen bekend gemaakt. De Eredivisie zal volgend seizoen beginnen in het weekend van 5 tot en met 7 augustus, terwijl een week eerder de Johan Cruijff Schaal zal plaats vinden. Vanwege het WK in Qatar zal de Eredivisie ruim twee maanden stil komen te liggen. Het eerste deel van competitie eindigt in het weekend van 11 tot en met 13 november, terwijl in het weekend van 6 tot en met 8 januari de Eredivisie weer hervat zal gaan worden.

De KNVB meldt bovendien dat er in de Eredivisie slechts één midweekse speelronde zal zijn. Op zondag 28 mei staat dan de laatste competitiewedstrijd op het programma.

Volgens de voetbalbond is er bij de clubs gevraagd naar de voorkeuren over de competitiestart, de herstart van de Eredivisie en het einde van de competitie. Daarnaast is er ook gesproken met de gemeentes, politie, ESPN en het Supporterscollectief Nederland. Nadat de KNVB tot een concentspeeldagenkalender was gekomen en de clubs hierop hebben gereageerd is de definitieve speeldagenkalender tot stand gekomen.

Meer op KNVB.nl
Tags

eredivisie knvb competitiestart concentspeeldagenkalender espn nederland qatar supporterscollectief voorkeuren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Mooi klote... 2 maanden geen voetbal maar gare WK, waarna je 25% van je spelers geblesseerd of moe terugkrijgt.
+2/-1

2 jaar geleden
2 maanden..?
Na de groepsfase zit Oranje al weer thuis ..!
+2/-0

2 jaar geleden
Hier zit toch niemand op te wachten.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.212 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson