Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Het is nu vooral kijken wie we gaan loten'

7 december 2021 23:37

In gesprek met RTL 7 keek Steven Berghuis met een heel goed gevoel terug op de wedstrijd tegen Sporting, al had hij ook niet veel tijd om daar echt bij stil te staan. "Dat komt later denk ik wel. Nu is het al vooral kijken wie we gaan loten", aldus Berghuis. "Ik kan er nu niet echt bij stil staan, maar dit zijn van ons echt prachtige cijfers."

In de eerste helft liep het soms nog wat moeizaam, maar na rust was Ajax heer en meester. "We waren toen wat balvaster. In de eerste helft waren we wat slordiger, ikzelf ook. Dan kom je niet echt in het ritme", zo gaf hij aan. "In de eerste helft hadden we ook wat moeite om de druk er om te houden. Zij hadden veel variatie in hun opbouw. Dat hadden we in de tweede helft ook beter onder controle."

Nadat hij enkele minuten als rechtsbuiten speelde nadat Davy Klaassen binnen de lijnen was gekomen wist de international zelf ook te scoren. "Op tien kwam ik weinig aan de bal en op de momenten dat ik in goede positie kwam was ik erg slordig. Dan kan het gebeuren dat je naar rechts verhuisd en het dan opeens wel hebt. Dat ligt heel dicht bij elkaar en ik kan beide posities gewoon goed bespelen", zei hij daarover. "Het is ook zeker mooi dat ik hem op aangeven van Davy Klaassen maak. Eens een keertje samen spelen. Normaal was het altijd hij of ik. Daarin laten we zien dat we elkaar ook goed aanvoelen."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis loten aanvoelen balvaster heer keertje opbouw slordiger sporting variatie verhuisd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid