Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax aast tegen Sporting Lissabon op perfecte score in de groepsfase

6 december 2021 01:05

Ajax sluit dinsdagavond de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen Sporting Lissabon. De huidige nummer twee van Portugal is net zoals Ajax al verzekerd van een plek in de volgende ronde, zodat het dinsdag vooral om de prestige zal gaan. Al liet Erik ten Hag na de winst tegen Besiktas al weten dat Ajax het puntenrecord wil verbreken en de groepsfase wil afsluiten met een zesde overwinning.

Sporting Lissabon kende een goede generale, want vrijdagavond werd op bezoek bij stadsgenoot Benfica met 1-3 gewonnen. In de competitie is Sporting sowieso bezig aan een zeer sterke reeks, want het won al negen duels op rij. Samen met Porto zijn ze na dertien wedstrijden nog ongeslagen, maar Porto staat op de eerste plaats met een veel beter doelsaldo.

Acht keer eerder speelde Ajax in eigen huis tegen een Portugese club. Dat leverde vier zeges, één gelijkspel en drie nederlagen op. Sporting Lissabon werd in het seizoen 1988/1989 ook al eens getroffen en toen bleken de Portugezen met 1-2 te sterk. De laatste drie ontmoetingen tegen een club uit Portugal werden in Amsterdam wel gewonnen. Benfica was drie seizoenen geleden de laatste tegenstander. Toen werd dankzij een treffer van Noussair Mazraoui in blessuretijd met 1-0 gewonnen.




Tags

sporting lissabon benfica porto portugal besiktas generale hag mazraoui prestige puntenrecord verbreken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord frankrijk gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa sutalo zucht