Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Wij willen deze selectie bij elkaar houden'

29 november 2021 11:12
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Wij willen deze selectie bij elkaar houden"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie na het duel tegen Sparta werd Erik ten Hag gevraagd naar de transfergeruchten die er afgelopen week waren rondom Ajax. "Wij willen deze selectie bij elkaar houden", aldus Ten Hag. "Maar als er toch iets gaat gebeuren, als er toch voor bepaalde spelers interesse gaat ontstaan die ons willen verlaten, dan zullen we misschien moeten anticiperen. En voor buitenkansen zullen we altijd voor gaan. Zie vorig jaar met Haller. Maar in de regel is dat dit soort buitenkansen in de wintermarkt niet heel vaak voor komt."

Volgens Ten Hag is het in januari ontzettend lastig op de transfermarkt. "Dat geldt voor beide kanten", zo gaf hij aan. "Als we zouden meewerken bij een speler als David Neres of Nicolás Tagliafico hebben we ook een vervanger nodig, een goede vervanger. Als die er niet zijn, zullen dit soort spelers moeten kijken naar de zomer."
Tags

hag buitenkansen anticiperen haller neres sparta tagliafico transfergeruchten wintermarkt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Het zijn in ieder geval twee namen, Neres en Tagliafico die in aanmerking komen om als eerste getransfereerd te worden. Dan liever in de zomer omdat ze na de winterstop nog behoorlijk van belang kunnen zijn. Verder eens met het beleid dat als dergelijke spelers vertrekken er dan ook goede spelers voor teruggehaald dienen te worden.

Volgens Johan Cruijff dien je dan als eerst na de jeugdopleiding te kijken. In het geval Tagliafico heeft Ajax met Rensch geloof ik al een aardige serieuze kandidaat in huis. Voor een nieuwe back-up achter Antony zou ik het niet weten. Jong Ajax heeft geloof ik onder meer Christian Rasmussen rondlopen maar die heeft dacht ik nog geen officiële wedstrijd met het eerste gespeeld.
+1/-0

2 jaar geleden
Moet zeggen dat ik bij Neres eigenlijk vanaf dag 1 deze houding zie, ook toen Antony er nog niet was. Het is ook een beetje zijn uitstraling en lichaamstaal, hij oogt niet gedreven. Afgezien van een paar leuke potjes in de CL is het er nooit echt uitgekomen.
+2/-0

2 jaar geleden
Nico houden tot de zomer, Neres mag morgen al weg. Is het totaal kwijt.
+1/-0

2 jaar geleden
Als club moet je intentie altijd zijn om je beste spelers te behouden. Op die manier geef je een signaal af dat clubs ver moeten gaan om ze weg te kopen. Als je van alle daken gaat schreeuwen dat je spelers wilt verkopen, zullen clubs denken dat het een uitverkoop betreft. Onze club staat er momenteel financieel heel goed voor en zal daarom flink verdienen aan vertrekkende spelers. Mochten clubs niet aan de voorwaarden willen voldoen, blijven ze lekker nog een jaar om te knallen in de CL met de bijbehorende centjes.
+2/-0

2 jaar geleden
Dat Neres, Tagliafico, en Mazraoui hoogstwaarschijnlijk vertrekken aan het einde van het seizoen, houdt de technische staf met scouts in ieder geval vanaf nu al scherp met het oog op volgend seizoen. Door wat spelers van de bank nu al te laten spelen is er nu al duidelijkheid wie er sowieso mogen vertrekken en dat een tweede spits noodzakelijk is.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson