Ajax haalt uit tegen Willem II: mooie 6-0 overwinning

28 september 2003 16:36

Ajax heeft zondagmiddag in de Arena de frustratie over de twee achtereenvolgende nederlagen van zich afgespeeld. In een bij vlagen zeer aantrekkelijke wedstrijd won Ajax uiteindelijk met maar liefst 6-0 van de subtopper Willem II. Achtereenvolgend zorgden Sonck, Ibrahimovic, Sneijder, Sikora, Soetaers en Pienaar voor de doelpunten van Ajax.

Na een minuut stilte als eerbetoon aan de overleden Tilburgse burgemeester Stekelenburg ging Ajax direct goed van start. Al in de eerste minuut had Pienaar kunnen scoren. Sonck opende uiteindelijk de score. Galasek zette Sonck met een dieptepass uitstekend vrij. De Belg omspeelde vervolgens De Vlieger en schoot de bal in de lege goal. Daarna kreeg met name Landzaat de kans om Willem II op gelijke hoogte te brengen. Een doelpunt van hem werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een half uur spelen besliste Zlatan Ibrahimovic de wedstrijd. De Zweed rondde een boogballetje van Sonck via een punter mooi af achter invaller doelman Zois.

In de tweede helft maakte Ajax er bij vlagen een show van. Dat leverde uiteindelijk doelpunten op van Sneijder (intikker na assist Zlatan), Sikora (haalde uit nadat Zois de bal wegtikte bij een indraaiende corner), Soetaers (haalde verwoestend uit na een corner) en Pienaar.

Daarmee deed Ajax van zich spreken. Na de nederlagen van vorige week revancheerde de ploeg zich uitstekend en liet het zien klaar te zijn voor het Champions League treffen tegen Club Brugge.