Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax wil Brian Brobbey en Steven Bergwijn huren, David Neres mag worden verkocht'

27 november 2021 09:57 - Veronica Inside
Foto: Pro Shots

"Ajax wil Brian Brobbey en Steven Bergwijn huren, David Neres mag worden verkocht"; image source: Pro Shots

Ajax wil in de winterstop de transfermarkt weer op gaan. Dat gaf Valentijn Driessen vrijdag aan bij Veronica Inside. "Ze willen Brian Brobbey huren en dan David Neres verkopen. Dat is de opzet deze winter", aldus Driessen. "Als onze vriend Neres gaat, hebben ze een andere speler nodig en dat moet dan Steven Bergwijn worden. Daar zijn ze ook mee bezig, ook huren."
Discussieer mee op de forums


Tags

neres bergwijn brobbey driessen veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Brobbey is sowieso goed nieuws, zowel huren als kopen want we hebben geen plan B meer voor Haller. Tadic is echt veel beter vanaf links.
Neres dat is al een hele tijd niet meer Ajax waardig dus als we die kunnen ruilen voor Bergwijn gaan we er zeker op vooruit.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Eens, Brobbey huren/kopen zou ik voor zijn. Mag hij nog spelen met Ajax in de CL dan?

Neres verkopen volg ik ook (nu). Maar misschien niet midden in seizoen doen, want als er wat gebeurd met Antony of ? bv ga je Neres nodig hebben.

Bergwijn wil ik niet bij Ajax zien persoonlijk. Zie ik een beetje nu als dezelfde categorie als Promes. Zou ik Ajax afraden.
+4/-2

 
2 jaar geleden
Bergwijn is dat niet die gast uit de eigen jeugd? Die had zo'n lol dat AJAX werd uitgeschakeld door Tottenham.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Totale gevoel bij de voetballer Bergwijn, zijn presentatie, juichen, bv ook het blij zijn toen Spurs won terwijl je uit de Ajax jeugd komt...

Niet doen. Gewoon niet doen.

Bij Berghuis zie ik het tegenovergestelde, heel erg graag bij Ajax willen spelen zo graag dat hij bereid was om een heel groot risico te nemen (Fey-Ajax).

Berghuis past bij Ajax. Presenteert zich goed, nuchter, dankbaar.
Blij met hem.
+6/-2

 
2 jaar geleden
Tja, dan kan hij zijn vriend in de gevangenis bezoeken als hij weer in Nederland speelt.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Hij bedenkt heel creatieve verhaaltjes hoor
+1/-0

2 jaar geleden
Ach de voorspellingen van Valentijn komen meestal niet uit...........
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ach, als je elke dag roept dat het zal sneeuwen, krijg je een keer toch gelijk.
+5/-1

 
2 jaar geleden
Mooi gezegd solidus.

Je noemt 100 voetballers en er zal vast wel eens 1 bij Ajax tekenen.

Ik zeg:

Koopmeiners, Weghorst, Luuk de Jong, Brobbey, De Ligt, Eriksen, Hateboer, Lammers
Danjuma, Frenkie de Jong, Wijndal, Boadu, Van den Beek, Ziyech, Dolberg.


Op een dag zal er 1 van hun wel (weer opnieuw) in de Ajaxselectie zitten.


Ik durf het volgende stellen: op een dag gaat Pep Guardiola in de voetsporen treden van Johan Cruijff door trainer/manager te worden bij de mooiste club ter wereld.
+3/-2

 
2 jaar geleden
Hij heeft toch niets over sneeuwen gezegd?!
+4/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Brobbey heeft z'n kans gehad en niet gepakt. Nooit meer aan beginnen. En Bergwijn? Heel matig, blijf alsjeblieft weg van Ajax.
+7/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Bergwijn is anti AJAX. Brobbey mag de bank bij Leipzig warmhouden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Brobbey is een jaar bezig geweest met weggaan bij Ajax, in plaats van met voetballen, en houdt nu de bank warm bij Leipzig. Realistisch gezien is hij 1.5 jaar teruggevallen qua spel. Met iemand die zo jong is, is dat moeilijk goed te maken.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Niet terug halen! Maar een statement maken.

Als je als jonge speler niet wil investeren bij Ajax en kiest voor het grote geld, moet je ze dat laten voelen.
En dat is dan een prima voorbeeld voor de huidige jonge spelers. Zij zien wat de gevolgen kunnen zijn.
Waar zit J. Kuivert tegenwoordig?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Kluivert bankt bij Nice.
Ik denk dat Kluivert of Brobbey qua spel geen enkele toegevoegde waarde voor Ajax meer hebben. Maar je hebt gelijk natuurlijk dat terughalen een verkeerde boodschap stuurt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ha ha. Wil je de volgende keer niet meer van die lastige vragen stellen Fier Koen. Maar ik sta achter je constatering. Van Basten heeft het ook al eens aangekaart dat te veel spelers die op jonge leeftijd de club gingen verlieten veelal in een soort van niemandsland terecht kwamen. Er zijn voorbeelden ten over.
+1/-0

2 jaar geleden
Zolang het maar huren is , volgende seizoen kon er wel eens een nieuwe staf gezocht moeten worden . Zit je weer met spelers die onder een andere trainer zijn gehaald
+1/-0

2 jaar geleden
Bergwijn heeft zijn ware aard tegenover de Ajax laten zien voorafgaand aan de wedstrijden indertijd in de CL halve finale tegen Tottenham.
Een dergelijke mening verdient uitsluiting voor het leven van lidmaatschap van Ajax.
+4/-0

2 jaar geleden
Driessen lult maar wat mensen. Denken jullie dat Overmars MC Mike en Lange Vaal gaat informeren over zijn plannen? Hij roeptoetert al twee jaar dat Bergwijn naar Ajax komt.

Tja en Brobbey, ook al zo'n fakenews. Hij wilde zelf weg...waarom zou Ajax hem terug willen en waarom zou dat uberhaupt kunnen?? Ik vraag me dat serieus af. Leipzig heeft een contract voor hem neergelegd a 12 miljoen over vier jaar. Die gaan echt niet simpel Ajax terwille zijn nu.
Daarnaast vraag ik me af wat Ajax met Brobbey moet. Die jongen is enorm blessuregevoelig en moet sowieso nog enorm veel leren.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het probleem met Brobbey was niet dat hij zelf weg wilde, het probleem was dat hij helemaal niet wist wat hij wilde. Met de meeste voetballers heb je het je het snel genoeg door als ze hun besluit hebben genomen en in gedachten al bij hun volgende club zijn — zelfs al weten ze nog niet welke club dat wordt. Dat zie je nu met Mazraoui en zijn mediagetrainde gelul over ‘als het gevoel aan beide kanten goed is, bla bla bla.’ Natuurlijk gaat die weg. Je merkt ook aan alles dat hij weg wil. Met Brobbey had ik dat gevoel helemaal niet. Die straalde in alles uit dat hij nog niet eens het begin van een carrièreplan had. Brobbey heeft zich door zijn zaakwaarnemer laten vertellen dat hij bij Ajax weg wilde én dat hij heel graag naar Leipzig wilde — en hij was zo stom om te geloven dat hij dat inderdaad allemaal echt zelf wilde.

Maar betekent dat nu dat we Brobbey moeten terughalen als die mogelijkheid er zou zijn? Ik twijfel. Enerzijds ben ik het eens met je bedenkingen wat betreft onervarenheid en blessuregevoeligheid. Anderzijds heeft hij in de korte tijd die hij in het eerste heeft gespeeld herhaaldelijk bewezen beslissend te kunnen zijn — en dan met name in de positie van stormram, een rol waarvoor we in de huidige selectie niemand hebben. En als ik moet kiezen tussen Brobbey en Luuk de Jong, kies ik meteen voor Brobbey. Maar ideaal vind ik het allemaal niet.

Bergwijn dan. Naar ik heb begrepen is die in de jeugd door Ajax weggestuurd om redenen die niets met zijn voetballende kwaliteiten of zijn gedrag te maken hadden. Vind je het gek dat er dan wat rancune bij hem zit? Misschien kan die band nog hersteld worden en zou hij voor Ajax een waardevolle kracht kunnen zijn. Maar of je hem nu op linksbuiten of rechtsbuiten wilt neerzetten, hij zou normaal gesproken geen eerste keus zijn, want Tadic en Antony zijn gewoon beter. En een speler van zijn kaliber en met zijn kwaliteiten — en zijn salaris — haal je niet voor de bank.

Alles afwegend zou ik zeggen: Brobbey misschien, Bergwijn nee.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Bergwijn vertrok omdat zijn vader ruzie had met Trustfull. Ik ben ook weleens wat minder netjes behandeld door een medewerker van Ajax maar dat betekend nog niet dat ik Ajax daardoor nu haat. Nog meer dan andere voetballers is dit een pure huurling.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik zie liever Neres dan Bergwijn, en ik ben niet de enige.
+2/-0

2 jaar geleden
@gasselich: inderdaad is het verhaal van Brobbey anders dan van de andere Raiola-leavers. Ik denk dat je het goed omschrijft.

Toen Brobbey alsnog wilde blijven heeft Fortes R in blinde paniek de voorzitter van Leipzig laten bellen. Lekker, zo'n zaakwaarnemer die het beste met jou voor heeft.

Brobbey heeft me als voetballer nog niet helemaal kunnen overtuigen maar..... hij is een kogel, zo snel en explosief. Dat hebben we keihard nodig !
Dus qua complementairheid kan het niet beter in vergelijk met Haller .

Hij hoort nu bij Ajax te spelen maar zit in Sachsen Anhalt....jongen toch. Ajax wil hem terug, wat veel zegt over de situatie en de liefde voor die jongen. Overmars ging zelfs voor hem op audiëntie bij zijn doorluchtigheid in Monte Carlo. Dat terwijl Overmars deze gast diep haat.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli halven hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst