Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong Ajax slaat in slotfase genadeloos toe en wint op bezoek bij De Graafschap

26 november 2021 22:20
Foto: Pro Shots

Jong Ajax slaat in slotfase genadeloos toe en wint op bezoek bij De Graafschap; image source: Pro Shots

Jong Ajax is nog steeds volop in de race voor de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Heitinga wist vrijdagavond op bezoek bij promotiekandidaat De Graafschap met 1-3 te winnen en staat daarom met nog maar één duel te spelen in de tweede periode bovenaan. FC Volendam heeft echter evenveel punten en een gelijk doelsaldo. Zij hebben echter een doelpunt minder gescoord.

Via Naci Ünüvar kwam Jong Ajax halverwege de eerste helft op voorsprong, waarna de ploeg enkele grote kansen kreeg om de score verder uit te breiden. Dat tweede doelpunt bleef uit en dat werd vlak voor rust afgestraft met de gelijkmaker van De Graafschap. Na rust kregen beide ploegen al snel weer grote kansen, maar daarna leken de krachten weg te ebben. In de slotfase nam De Graafschap weer de overhand en kreeg het ook weer een paar goede mogelijkheden.

Waar een doelpunt voor de thuisploeg het meest in de lucht hing, was het juist Jong Ajax dat in de slotfase genadeloos toesloeg. Twee minuten voor tijd kon Christian Rasmussen na een uitstekende counter voor de 1-2 zorgen, terwijl in blessuretijd Ar'Jany Martha ook nog voor de 1-3 wist te zorgen.

Op maandag 6 december eindigt voor Jong Ajax de tweede periode met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. FC Volendam speelt drie dagen eerder een uitduel tegen Helmond Sport. Ook Excelsior maakt nog kans op de tweede periode. Zij spelen ook op maandag 6 december, uit tegen Jong AZ.

Opstelling Jong Ajax: Setford, Van Gelderen ('84 Van der Sloot), Llansana, Musampa, Salah-Eddine, Fitz-Jim (46' Rasmussen), Taylor, Regeer, Hlynsson, De Waal (74' Martha), Ünüvar (84' Douglas)




Tags

jong graafschap martha rasmussen unuvar volendam counter douglas ebben emmen excelsior gelderen heitinga helmond hlynsson jany jim krachten llansana lucht musampa regeer salah setford taylor toesloeg waal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
denk eens even aan de start die ze hadden 5 gespeeld geen punten nu derde
+3/-0

2 jaar geleden
Zeer jonge spelers die ff tijd nodig hadden om te wennen aan de weerstand tegen volwassen ploegen.
+4/-0

2 jaar geleden
Fantastische ontwikkeling van het elftal.
Eindelijk de jonkies die op basis van techniek en inzicht de fysieke tegenstanders in de competitie verslaan.
Je zou bijna een seizoenkaart kopen om dit team te zien voetballen.
Heitinga heeft een elftal gesmeed, niet alleen de eerste elf, maar ook de rest weten mee te nemen in het systeem Ajax. Heitinga de Ten Hag van het tweede elftal.
+2/-0

2 jaar geleden
Echt fantastisch om na een slechte start zo op te klimmen met goed voetbal en resultaat. Tegen Emmen wordt andere koek, zou prachtig zijn en een mooie beloning voor de jongens om periodetitel te behalen. Kom op jongens, deze wedstrijd moet je benaderen als een heuse finale.
+4/-0

2 jaar geleden
Ik begrijp het niet goed, Wat heeft Jong Ajax aan de 2e periode? Ze mogen toch niety promoveren?
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Niets, maar zo leren ze een "finale" in te gaan en daar is Jong Ajax voor bedoeld; om te leren.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht