Transparent
Inloggen
Sluiten

André Onana: 'Het lijkt er op dat ik bezig ben aan mijn laatste maanden bij Ajax'

25 november 2021 11:30 - Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

André Onana: "Het lijkt er op dat ik bezig ben aan mijn laatste maanden bij Ajax"; image source: Pro Shots

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Besiktas bevestigde André Onana in gesprek met Ziggo Sport dat het er alle schijn van heeft dat hij bezig is aan zijn laatste maanden bij Ajax. Al maanden zijn er geruchten dat de keeper niet wil verlengen bij Ajax en hij lijkt dan ook transfervrij te gaan vertrekken uit Amsterdam. "Daar begint het op te lijken, ja", aldus Onana. "Het lijkt er op."

Dat hij al een akkoord heeft met Inter Milaan klopt echter niet. "Toen ik in Salou was, verscheen er elke dag een nieuw artikel over mij. Hij is bij Arsenal, hij is in Lyon. Daar werd ik moe van", zo gaf hij aan. "Deze mensen informeren me over mijn eigen leven. Ik heb een contract bij Ajax toch?"

De doelman is ook duidelijk als hem gevraagd wordt of hij wellicht wel al een mondelinge overeenkomst heeft met een club. "Dat is bullshit", zei hij daarop.
Discussieer mee op de forums


Tags

onana arsenal besiktas bullshit inter lyon milaan moe mondelinge salou ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 dagen geleden
Tja, oud nieuws.. Heb er ook geen problemen mee, net als het feit dat hij onder de lat staat.
Laat Ajax echter wel een adequate vervanger halen voor volgend jaar.
+2/-0

4 dagen geleden
Ongekend dat deze man na al zijn streken mocht schitteren in de CL, ik vind het echt heel bizar. Wat een signaal is dit.
Had lekker Gorter laten spelen kunnen we eindelijk zien waar hij toe in staat is. Bij jong is hij echt goed. Op vorige week na een momentje.
+4/-1

 
4 dagen geleden (gewijzigd)
Ik vind het juist een goed signaal dat Ten Hag gebruik maakt van zijn beschikbare spelers en daarmee het sportieve belang voor laat gaan. Onana keepte een prima wedstrijd en daarmee heeft Ajax nu 2 goede keepers die inzetbaar zijn. Pasveer blijft natuurlijk nummer 1, die heeft op het slippertje tegen Sporting na bewezen heel betrouwbaar te zijn. Gorter komt nog te kort. Op dit moment misschien slechter dan Drommel zelfs. Die wil je toch niet op doel als je dit seizoen wil oogsten?
+4/-0

 
4 dagen geleden
Volg jij jong Ajax überhaupt?
+2/-1

 
4 dagen geleden (gewijzigd)
Ja en ik weet ook tegen wat voor tegenstanders ze spelen. Laat Gorter zich daar lekker doorontwikkelen, zijn tijd komt wel. Op dit moment hebben wij bij het eerste elftal 2 keepers die beter zijn dan hij en daar maakt Ten Hag gelukkig gebruik van.

Ik ben ook niet blij wat Onana de club geflikt heeft, maar de sportieve belangen van de club wegen bij mij meer. Ik wil als fan mooi voetbal zien met de beste spelers die we ter beschikking hebben. Als Onana daarbij zit, so be it. Inmiddels vertrouw ik op de beslisisngen van Ten Hag, al heb ik in het verleden heel vaak kritiek op hem gehad.
+2/-0

 
4 dagen geleden
Eens.

Ik vind juist mooi en professioneel dat Ten Hag zijn eigen koers vaart en spelers opstelt als hij dat wil. En probeert continue te kijken wat het beste is voor AJAX zijn prestaties.

Als Ajax dit als club anders wil gaan aanpakken moet je op een gegeven moment een document opstellen (zie Guus Hiddink, 1998) en dit aan iedereen in de club geven en aan nieuwe spelers. Dan moet je heel duidelijk maken wat je wil als club en dat er consequenties komen als spelers niet bijtekenen.

En dan moet je keihard aan je eigen code houden.

Niet bij de 1 speler wel en de andere niet.

Daarom ben ik blij met Ten Hag.
Hij bepaalt en liet al zien met Brobbey dat hij speelt als Ten Hag dat wil. Nu idem met Onana. Daarmee toont hij ballen en dat hij een echte topmanager is.

Hetzelfde zal hij doen met alle anderen. En dat creert duidelijkheid.

Als Ajax het anders wil moeten ze dit aankondigen op tijd en dan zeggen tegen iedereen vanaf seizoen 2022-2023 gaat dit de regel worden: wie je ook bent of wat je ook gepresteerd hebt bij Ajax, als je voor je laatste contractjaar niet wil bijtekenen zul je je laatste jaar niet meer spelen of iets in die setting.
+3/-0

 
De enigste gedachten die ik hierachter kan verzinnen is dat ze hopen op nog een bescheiden transferbedrag in de winterstop door hem nu even in de spotlights te zetten.
Als er 3 clubs voor Onana in de race zijn gaat er toch misschien 1 denken van als we in de winter 5 miljoen bieden kunnen we de andere aftroeven.
Nu ze gezien hebben dat hij fit is en nog steeds op niveau is zal de belangstelling waarschijnlijk wel toenemen.
+4/-0


Registreer je nu via deze link en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.694 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

attractief bag bayern besiktas dex donpedro donv donvito dortmund droge eer elsimao eredivisie fier gaal geestelijke gommers gravenberch hag haller koen neres onana overmars personeel schuurs sporting tadic toekomt uitzonderlijke