Transparent
Inloggen
Sluiten

Dankzij invaller Sébastien Haller behoudt Ajax smetteloze status in Champions League

24 november 2021 21:02
Foto: Pro Shots

Dankzij invaller Sébastien Haller behoudt Ajax smetteloze status in Champions League; image source: Pro Shots

Ajax keek halverwege bij Besiktas tegen een 1-0 achterstand maar na de pauze zorgde de ingevallen Sébastien Haller er alsnog voor dat de Amsterdammers met de volle buit uit Istanbul vertrokken: 1-2. Niet alleen schreef Ajax daarmee wederom een kleine drie miljoen euro bij, ook koestert men na vijf wedstrijden Champions League nog steeds de maximale score van alleen maar winstpartijen. Haller heeft ondertussen negen goals achter zijn naam staan en is daarmee gedeeld topscorer van het meest prestigieuze clubvoetbaltoernooi ter wereld.

Zoals verwacht stelde Ajax-coach Erik ten Hag tegen het al uitgeschakelde Besiktas niet zijn beste elf spelers op. Zo mochten Jurriën Timber, Daley Blind, Antony en Sébastien Haller vooralsnog langs de kant blijven terwijl Edson Alvarez een schorsing uitzat. Opvallend was dat André Onana voor het eerst sinds zijn schorsing weer eens onder de lat stond.
Ook de Turkse tegenstander kwam overigens met een soort van fantasieopstelling het veld in. Beide teams speelden eigenlijk min of meer slechts voor de forse winstpremie van de Uefa. En het prestige uiteraard. Bij de gasten acteerde Dusan Tadic als centrale spits terwijl Mohamed Daramy een kans kreeg aan de linkerkant. Laatstgenoemde liet soms vervolgens bij vlagen redelijke dingen zien maar tegelijkertijd showde hij ook nog wat tekortkomingen.

Het liep sowieso stroef bij de bezoekers die een te laag tempo hanteerden om de inzakkende gastheren echt te verrassen. Halverwege de eerste helft werd het er niet makkelijker op toen Noussair Mazraoui geheel onnodig hands maakte en de scheidsrechter op advies van de VAR terecht naar de stip wees. Rachid Ghezzal stapte naar voren en schoot hard en zuiver binnen: 1-0. Onana zat er met een arm overigens nog dichtbij. Even later haalde de goalie zijn gram door de geheel vrijstaande Cyle Larin van scoren af te houden. Ajax zette aan de andere kant ook aan, moest door een muur heen breken, en kreeg ook kansen. Vooral Daramy had beter moeten afwerken maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.
Ten Hag greep in: Tadic verhuisde naar links en Haller kwam in de ploeg als midvoor. Al gauw ging Ajax beter en dreigender voetballen. Besiktas kreeg het lastiger en moest na tien minuten al het hoofd buigen. Lisandro Martinez passte richting de diepgaande Nicolas Tagliafico die met zijn zo kenmerkende heldenmoed doorging en vervolgens Haller een niet te missen kans bood door net op tijd breed te leggen: 1-1.
Ajax heerste nu op alle fronten maar Besiktas hield nog een kwartiertje stand. Toen was het echter opnieuw raak. Tadic legde een vrije trap vanaf de zijkant op Martinez die met een lage schuiver wederom Haller vond waarna de Franse Ivoriaan wederom zijn specialiteit toonde door met een uitschuifbaar been de bal via de onderkant van de lat in het doel te verlengen: 1-2.
In de toegevoegde tijd leek de hattrick van de spits compleet toen hij opnieuw scoorde van dichtbij, nu op assist van de zeer wisselvallig acterende David Neres, maar uiteindelijk bleek dat laatstgenoemde net buitenspel had gestaan.
Tags

haller besiktas sebastien tadic daramy hag laatstgenoemde martinez onana smetteloze acteerde acterende alvarez antony blind buigen buit clubvoetbaltoernooi cyle diepgaande dreigender fantasieopstelling fronten gastheren ghezzal goalie gram hands hanteerden hattrick heldenmoed inzakkende ivoriaan kenmerkende koestert kwartiertje larin mazraoui midvoor muur neres onderkant passte pauze prestige rachid schuiver showde stapte stroef tagliafico timber topscorer uefa uitgeschakelde uitschuifbaar uitzat var vlagen vrijstaande winstpartijen winstpremie wisselvallig zuiver

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson