Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: "Leuke positie, leuke periode, leer nieuwe dingen"

21 november 2021 19:39

Steven Berghuis was weer terug na een blessure. De aanvallende middenvelder miste de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles en moest eveneens bij Oranje verstek laten gaan. "Ik had last van mijn heup", legt hij uit, "Het gebeurde de dag voor Go Ahead. Afgelopen woensdag kon ik weer voor het eerst met de groep meetrainen."

Berghuis werd in Waalwijk meteen uitgeroepen tot man van de match. "Ikke? Ik vond Martinez wel goed spelen, maar als je twee keer scoort dan scheelt het natuurlijk." Hij laat merken het goed naar zijn zin te hebben momenteel. "Ik speel op een leuke positie, het is een leuke periode, ik leer heel veel. Ik moet mijn spel aanpassen, anders oriënteren. Het is heel anders dan vanaf de flank."

Volgens de linkspoot speelde hij alleen vroeger ook op die plek. "In de jeugd was ik ook middenvelder maar later werd de trend, toen ik bij FC Twente Bryan Ruiz opvolgde, dat mijn type speler van de zijkant kwam. Had ook te maken met loopvermogen maar ik denk dat ik dat op zich ook wel in me heb."

Na de 0-0's tegen Heracles en Go Ahead was het crisis in Amsterdam. "Ja, dat klopt. De trainer gaf aan hoe we het beter konden doen, we trainden daar ook op. We moeten soms dingen voor elkaar opofferen zodat we het als team beter doen."

Dat geldt ook voor Davy Klaassen, de man die hij uit het team lijkt te hebben gespeeld. "Tegen Go Ahead speelde ik niet en probeerde hem te helpen. Ik heb sowieso een hele goede band met Davy."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis bryan eagles flank heracles heup ikke linkspoot martinez match opofferen opvolgde oranje ruiz trend twente verstek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht