Transparent
Inloggen
Sluiten

Gretig Ajax laat tanden zien in Waalwijk, Kramer komt opnieuw weg met traditionele elleboogstoot

21 november 2021 19:00
Foto: Pro Shots

Gretig Ajax laat tanden zien in Waalwijk, Kramer komt opnieuw weg met traditionele elleboogstoot; image source: Pro Shots

Ajax had wat punten laten liggen, lag onder vuur. De concurrentie profiteerde gretig en won daar waar het moest winnen. Alle ogen waren aan het einde van de speeldag op Ajax gericht dat naar RKC moest. In Waalwijk bleek echter vervolgens al snel dat de Amsterdammers geleerd hadden van eerdere fouten. De gastheren kwamen geen moment in de wedstrijd en werden met 0-5 gedeclasseerd. Steven Berghuis en Sébastien Haller scoorden twee keer, Jurriën Timber completeerde.

Het was ‘maar’ een zege bij RKC maar aan de reacties op de bank te zien na de 0-1 van Sébastien Haller kon men opmaken dat er wat druk op zat. Een druk die bij Ajax hoort. Een paar weken niet winnen is crisis en dan moet er geleverd worden. Uiteindelijk lukte dat dus.
Trainer Erik ten Hag startte met de elf welke de laatste tijd best de ‘basis’ mogen worden genoemd. Berghuis was weer terug van een lichte blessure waardoor Davy Klaassen mocht gaan zitten. Ajax zette RKC van meet af aan onder zware druk, geleerd als men had van eerdere onnodige puntenverliezen. De eerste kans was voor Dusan Tadic maar de net 33 geworden aanvoerder besloot net naast. Onder impulsen van vooral Antony bleef men echter RKC bestoken dat zodoende wankelde. Na een prima actie van Daley Blind, gevolgd door een ragfijne voorzet van Tadic, was het Haller die na ruim een kwartier op prima wijze de 0-1 binnen knikte.
Eindelijk weer eens een goal op een vroeg moment in de wedstrijd tegen een defensieve tegenstander. RKC beet echter in die fase nog weleens van zich af. Zo kreeg de prima spelende Jens Odgaard een behoorlijke kans en even later had Michiel Kramer zelfs de gelijkmaker voor het binnenkoppen. Een fantastische reflex van keeper Remko Pasveer voorkwam echter erger. Daarna was het onbegrijpelijk dat recidivist Kramer op het veld mocht blijven staan van scheidsrechter Allard Lindhout en zijn VAR. De aanvaller had zijn bijna traditionele elleboogstoot op een Ajacied in huis, deze keer was Daley Blind de sigaar. Hij kwam er (opnieuw) mee weg.

Het deerde Ajax niet want na een geweldige aanval over Tadic en Blind was het Berghuis die de 0-2 mocht binnenlopen. De wedstrijd was daarmee wel gelopen, al moet gezegd dat RKC na de pauze even aanzette. Antony leek op aangeven van Berghuis voor 0-3 te zorgen maar de VAR was hier wel extra wakker en oordeelde dat de Braziliaan een millimeter buitenspel stond. De gasten sloegen echter toch toe. Het was Berghuis die scoorde nadat de doelman een schot van Haller niet vast kon houden: 0-3. Noussair Mazraoui was gepenetreerd, werd aangetikt, maar wist toch de Franse spits aan te spelen.

Het grote freewheelen kon daarmee beginnen. De wedstrijd was gespeeld. Op koppend aangeven van de ingevallen Mohammed Daramy zorgde Timber droogjes met een doffe knal in de korte hoek voor 0-4 waarna Haller vlak voor tijd het dunnetjes overdeed door na een sprint van de eveneens in het veld gekomen David Neres zo mogelijk nog droger uit te halen: 0-5.
Ajax blijft koploper in de Eredivisie hoewel Feyenoord virtueel minder verliespunten heeft.
Discussieer mee op de forums


Tags

rkc berghuis haller kramer blind elleboogstoot tadic antony sebastien timber var aangetikt aanzette bestoken binnenkoppen binnenlopen braziliaan completeerde daramy deerde doffe droger droogjes dunnetjes eredivisie feyenoord freewheelen gastheren gedeclasseerd gepenetreerd hag knal lindhout mazraoui meet michiel millimeter neres odgaard oordeelde overdeed pasveer pauze puntenverliezen ragfijne recidivist remko sigaar sloegen speeldag sprint verliespunten virtueel voorkwam vuur wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch elsimao farioli gaaei godts hato henderson hlynsson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson