Transparent
Inloggen
Sluiten

Grapperhaus: puntenaftrek voor wangedrag fans

20 november 2021 09:25 - AD
Foto: Pro Shots

Grapperhaus: puntenaftrek voor wangedrag fans; image source: Pro Shots

Dit seizoen zien we een opleving van ongeregeldheden onder supporters rondom wedstrijden in het betaald voetbal. In het Algemeen Dagblad spreekt minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus zich uit over de te nemen maatregelen. De CDA'er wil dat de teugels worden aangetrokken en dat de overheid wedstrijden verbiedt als een en ander niet in orde is. Ook ziet hij wel wat in puntenaftrek bij misdragende supporters: "Als een club de financiën niet op orde heeft, kan die puntenaftrek krijgen. Dan moet dat ook kunnen als de veiligheid niet op orde is".

Andere maatregelen waar de bewindsman aan denkt zijn slimme camera's en microfoons in alle stadions, waar het kabinet overigens niet aan mee wil betalen, en een digitale meldplicht. Daarbij moeten mensen met een stadionverbod zich rondom wedstrijden meermalen melden en met hun smartphone bewijzen dat ze niet in het stadion of het centrum zijn. Verder wil Grapperhaus dat maanden voor wedstrijden een veiligheidsscreening wordt uitgevoerd en dat clubs actiever worden in het verhalen van schade op de daders.

Meer op AD




Tags

grapperhaus puntenaftrek wangedrag actiever bewindsman cda ferdinand justitie kabinet meermalen meldplicht microfoons minister misdragende opleving overheid smartphone stadionverbod uitgevoerd veiligheidsscreening

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Het is een maatschappelijk probleem dat niet alleen bij de clubs neergelegd kan worden, hoewel er zeker clubs zijn die niets durven te doen tegen de hooligans die het voetbal als excuus gebruiken voor geweld.

Gewoon hetzelfde doen als in Engeland - levenslange stadion verboden en een strenge wetgeving die geweld in stadions zwaar bestraft met lange celstraffen. Het is toch belachelijk dat mensen in het stadion op de vuist kunnen gaan met een niet gehandhaafd stadionverbod terwijl je daar op straat lang voor de cel in zou gaan.
+3/-0

2 jaar geleden
Als ik gisteren naar Den Haag kijk dan heeft deze man hele andere problemen.
+6/-0

2 jaar geleden
Deze man is een slap aftreksel van clown Bassie en pipo de clown. I.p.v de daders keihard te straffen pakt hij de clubs en 99.5% van de normale supporters.
+7/-0

Dan degradeert Feyenoord, moeten we dat willen?
Het is toch onze enige echte rivaal.
De 2 leukste potjes van het seizoen;)
+3/-0

2 jaar geleden
De clubs puntaftrek ?
Hoezo?
Wat in Engeland kan en uitgevoerd wordt, werkt.
Waarom geen navolging in Nederland?
Waar zijn al die kamera's dan eigenlijk anders voor.
Ze brengen hun club in diskrediet.
Waarom dan weer voor hun daden opdraaien?
De clubs zijn hun niets verschuldigd.
+4/-0

2 jaar geleden
Gaat hij nu ook al over de regels van de KNVB ?
+5/-0

2 jaar geleden
Harder aanpakken en financieel uitkleden die relschoppers. En hebben ze geen geld? Opsluiten!
+5/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Hoe kan je een club nou ooit verantwoordelijk stellen voor het gedrag van zijn fans? Dus als ik nou met 50 vrienden een Feyenoordshirt aantrek en dan in het centrum van Enschede ga lopen rellen krijgt Feyenoord puntenaftrek? Dat zou echt krankzinnig zijn!
+3/-0

2 jaar geleden
Ja ja, bestraf de clubs voor hetgeen debielen veroorzaken. Wat een dom gelul, zeg. DOE EENS EEN KEER VERDOMME JE WERK en zorg ervoor dat de relschoppers keihard worden aangepakt. Schiet ze neer, knuppel ze neer, weet ik veel wat, maar zorg ervoor dat de daders worden aangepakt en niet mensen die er niets mee te maken hebben.
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal