Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax hervat competitie tegen degradatiekandidaat RKC

18 november 2021 08:31

Voor Ajax staat zondagmiddag een op papier eenvoudige wedstrijd op het programma, aangezien dan het uitduel tegen degradatiekandidaat RKC gepland staat. De Waalwijkers staan dan ook op een veertiende plaats in de Eredivisie, maar twee punten boven een plek die aan het eind van het seizoen directe degradatie zou betekenen.

Historisch gezien mag het duel van zondag geen enkel probleem vormen voor Ajax. De 25 voorgaande ontmoetingen in Waalwijk voor de Eredivisie werden namelijk 17 keer gewonnen. De wedstrijd kende 7 keer geen winnaar, terwijl RKC maar 1 keer wist te winnen. Dat was de eerste keer dat beide teams elkaar troffen, in 1988/1989.

In het seizoen 1992/1993 wist Ajax met 0-5 de grootste zege ooit in Waalwijk te behalen. Vorig seizoen werd met 0-1 gewonnen dankzij een treffer van Sébastien Haller.

Aan de kant van RKC spelen twee spelers met een verleden bij Ajax. Doelman Issam El Maach speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van Ajax. Hij kwam echter niet tot het eerste elftal. Dat lukte Vurnon Anita wel. Hij speelde 152 officiële wedstrijden in het rood-wit van Ajax.




Tags

rkc degradatiekandidaat eredivisie anita degradatie haller historisch issam maach sebastien vurnon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom banel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal