Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: 'Dit lijkt op beleidsarmoede, men weet in Den Haag niet meer wat te doen'

12 november 2021 10:40 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB: "Dit lijkt op beleidsarmoede, men weet in Den Haag niet meer wat te doen"; image source: Pro Shots

De KNVB heeft in een statement hard uitgehaald naar het kabinet. De voetbalbond heeft geen enkel begrip op de beslissing om de komende weken geen publiek toe te laten bij voetbalwedstrijden. "Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt", zo begint de verklaring. "Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond, en toch wordt er als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal. Hierover wordt in elk geval nu gesproken. Dit lijkt op beleidsarmoede, men weet in Den Haag niet meer wat te doen."

Waar men in de stadions in de buitenlucht op een stoel zit, mogen bezoekers van sectoren die veel minder geraakt worden binnen zitten of door elkaar lopen. "We hebben tienduizenden euro’s per locatie geïnvesteerd om alles coronaproof te maken voor de toeschouwers. Er zijn sinds de eerste lockdown weer honderden wedstrijden met publiek gespeeld en geen enkele wedstrijd heeft geleid tot grote coronabesmettingshaarden. Dit bevestigen ook de cijfers van het RIVM en GGD", zo schrijft de KNVB. "We hebben volop meegewerkt aan de fieldlabs en daarna de pilots met het coronatestbewijs. Hierdoor hebben we (wetenschappelijke) kennis en ervaring opgedaan die we met andere sectoren konden delen. De controle van het coronatoegangsbewijs verrichten wij al heel lang met zelfs een 100% score en dat verloopt in het betaald voetbal probleemloos."

De KNVB meldt ook dat deze maatregelen rond het betaald voetbal geen positief effect zullen hebben. "Want er zijn al geen besmettingshaarden in de stadions. Dit is vooraf bekend, dus waarom toch publiek verbieden?", aldus de KNVB. "Het spelen voor publiek vormt de basis van het betaald voetbal en de voetballiefhebbers konden al anderhalf jaar niet of nauwelijks wedstrijden bijwonen. Zij zijn opnieuw de dupe van een falend overheidsbeleid. Het voetbal is niet het probleem maar lijkt nu toch weer te worden gestraft."

Meer op KNVB.nl




Tags

knvb beleidsarmoede besmettingshaarden kabinet sectoren buitenlucht coronabesmettingshaarden coronaproof coronatestbewijs coronatoegangsbewijs falend fieldlabs ggd locatie lockdown meegewerkt overheidsbeleid pilots rivm statement stoel tienduizenden verbieden verloopt verrichten wetenschappelijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dit te maken heeft met de ongeregeldheden die de afgelopen weken in de stadions hebben plaatsgevonden...
Dit lijk mij puur een excuus om dit gebeuren over de rug van corona, de kop in te kunnen drukken...
Ze weten inderdaad totaal niet waar ze mee bezig zijn, daar in Den-Haag.
+3/-1

2 jaar geleden
Wat een kansloos geneuzel van de knvb. Iedereen snapt toch dat je nu geen grote groepen mensen moet hebben. “De controle van het coronatoegangsbewijs verrichten wij al heel lang met zelfs een 100% score en dat verloopt in het betaald voetbal probleemloos.” —> ik weet niet hoor, maar daardoor sta ik de afgelopen wedstrijden langer dan een uur hutje mutje in de rij voor de toegangspoort. Dat mag dan wel buiten zijn, maar zo lang dezelfde mensen die in nek hijgen/kuchen is natuurlijk risicovol.
+3/-1

 
 
2 jaar geleden
Wil je dat echt? Hebben we straks op de site meer last van.
+1/-0

2 jaar geleden
In Den Haag zitten ze teveel binnen.
Daardoor hebben ze intussen zelf COVID opgelopen.
Het is aantoonbaar dat veruit de meeste COVID binnenshuis wordt opgelopen.
Volgens hun eigen lijstjes notabene.
De verspreiding vindt dan binnen hun families plaats.
Daar ligt de brandhaart.
De bron ligt bij de formerende partijen.
+2/-2

2 jaar geleden
De KNVB veegt zijn eigen straatje schoon ..
+3/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht