Transparent
Inloggen
Sluiten

'Coronamaatregelen worden aangescherpt: drie weken geen publiek bij sportwedstrijden'

12 november 2021 00:57 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Coronamaatregelen worden aangescherpt: drie weken geen publiek bij sportwedstrijden"; image source: Pro Shots

Vanwege de oplopende coronabesmettingen zal het Kabinet vrijdagavond op een persconferentie nieuwe maatregelen gaan aankondigen. Onder meer de NOS meldt dat een van de maatregelen een gedeeltelijke lockdown voor drie weken zal zijn. In die periode zal er geen publiek welkom zijn bij sportwedstrijden. De maatregelen zullen vanaf zaterdag 19:00 uur ingaan.

Mocht de lockdown bij drie weken blijven zal Ajax de thuiswedstrijd tegen Willem II zonder publiek moeten spelen. Dat geldt bovendien ook voor de uitwedstrijden tegen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam.

Het is bovendien ook de bedoeling dat na de lockdown het beleid voor coronatoegangsbewijzen zal worden aangepast. De QR-code zal worden blijven gebruikt en zal bovendien ook op meerdere plekken gebruikt gaan worden. Echter zal er alleen nog een QR-code worden versterkt indien iemand volledig gevaccineerd is of is genezen van een coronabesmetting. Testen voor Toegang zal dan niet langer zorgen voor een QR-code. Een definitieve beslissing hierover is echter nog niet genomen.

Meer op NOS.nl
Tags

code lockdown sportwedstrijden coronamaatregelen aankondigen coronabesmetting coronabesmettingen coronatoegangsbewijzen genezen gevaccineerd kabinet nos rkc sparta toegang

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Daar gaan we weer, het enigste land in Europa waar straks door corona geen publiek zit.
En die 3 weken wordt minimaal 3 maanden dat kan ik je nu al vertellen.
+3/-0

2 jaar geleden
Dat mensen hier nog intrappen zeg... er is een zorgcapuciteits probleem. Prikpooier Hugo heeft zero euro's in de zorg gestopt 19 maanden geleden om een poging te doen de zorg op te schalen. Het klootjesvolk mag nu bloeden voor dit wanbeleid.
P.s Ajax netwerk, 2G is nog niets over besloten(Ja achter de schermen wel uiteraard)
+6/-3

 
2 jaar geleden
Geld lost niets op, moeten ook mensen naast de bedden kunnen en willen staan.
+7/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens, maar wie heeft met de huidige toestanden nog zin om de zorg in te gaan?
+6/-0

 
2 jaar geleden
Geld sluit geen infuus aan dat klopt, geld, huisvesting, goede arbeidsvoorwaarden trekken wel mensen aan om in de zorg te werken. Er is 0,0 gedaan.
Het volk heeft gedaan wat het moest doen, een twijfelachtig vacine nemen met Alle risico's van dien. Nu mag het hetzelfde volk bloeden voor het houtje touwtje beleid van dit totaal incapabele zooitje .ministers.
Maar kop op, de boosterprik gaat ons verder helpen.
Wat een farce!
+7/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij heeft het volk helemaal niets gedaan. 15% Moet zich nog steeds laten vaccineren.

En mensen moeten zich gewoon laten testen (gevaccineerd of niet) als ze klachten hebben, en niet denken dat ze een neusverkoudheidje hebben zoals elk jaar.
+4/-4

 
2 jaar geleden
Prikken is niet de oplossing dat zien we nu toch? Griepperiode moet nog komen is hajf december altijd.
Zorg uitbreiden en accepteren dat dit virus niet meer weg gaat net als de gewone griep dat is het enige wat je kan doen.
Maarja 11 jaar zorg kapot bezuinigen betaal je nu de prijs voor.
De vergrijzing neemt toe dit wisten ze 10 jaar terug al maar ze houden zich hier bezig met zwarte piet, blm en klimaat geneuzel.
+6/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Je ziet het toch vanuit Portugal?
98% vaccinatiegraad en ze dragen daar zelfs mondkapjes waar het niet hoeft, en ze zijn klaar.

Maar wij weten alles altijd beter.
+2/-2

 
tackle (geschorst)
2 jaar geleden
98% is gewoon een keiharde leugen. 8 november was het 86,4% die twee keer gevaccineerd is. MSM liegt daar gewoon over.
+2/-0

 
2 jaar geleden
En dit is geen griep.
Tegen de griep neem je een aspirientje en een grapefruit.

De enige parallel tussen Covid en de griep, is dat je als je de griep hebt ook gewoon thuis zou moeten blijven.
+1/-2

 
2 jaar geleden
Dat klopt. Ik weet niet meer of het Rutte I of II was die onder meer flink snoeide in de gezondheidszorg. De gebeurtenis ging ongeveer samen met de plannen om de zorgsector verder te privatiseren. Het begin dat personeel aangaf ongeveer 1/3 van zijn tijd kwijt te zijn omdat ze alle verrichtingen op de werkvloer diende te administreren - het elektronische patiënten dossier.

Door de bezuinigingen werd tevens deskundig verplegend personeel te duur bevonden. Van degene die er voor doorgeleerd hadden - vanaf HBO niveau - vielen veel ontslagen. Ook binnen de thuiszorg.

Wat er tegenwoordig in zorgcentra rondloopt is een handjevol deskundig personeel aangevuld met uitzendkrachten. Deels afkomstig uit het voormalige Oostblok, opgeleide vluchtelingen uit Afrikaanse landen, en stagiaires. Prima, maar veel van hun moet werk verrichten waar ze nog weinig ervaring mee hebben.

Door de pandemie werd de situatie schrijnender. De al bestaande tekorten van handen aan het bed liep verder op. Ik meen dat landelijk ongeveer een kwart van het zorgpersoneel inmiddels bedankt heeft en van baan is veranderd. Mij opa woont in een zorgcentra en geeft aan dat tijd voor een praatje meestal te veel gevraagd is. Het personeel heeft volgens hem haast omdat ze meerdere afdelingen bij langs moeten. En lopen er te veel saggerijnig bij.

Maar goed, zoals ik mezelf ook afvroeg. Wie heeft er nog zin in een baan in de zorg? Het is al bijna onmogelijk gemaakt met het beleid van Rutte I of II. Door de pandemie werd het des te meer zichtbaar.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Mensen moeten helemaal niets, Joe. Ja, schijten, pissen, ademhalen, eten en drinken. Dat is het wel zo'n beetje.
+3/-3

 
2 jaar geleden
Als ze in hun eentje leven wel, 3XA
+2/-3

2 jaar geleden
Ik hoop echt dat het bij 3 weken blijft en dat december weer een enigszins normale maand wordt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wat denk je zelf? Die gaat sowieso over oudjaar getrokken worden.
De echte griepperiode moet nog komen, december/januari.
+4/-1

 
2 jaar geleden
Ik heb geen glazen bol dus het blijft speculeren. Ik verwacht dat de horeca sluiten om 19:00 uur en mensen vragen om thuis te werken niet erg veel gaat helpen. We zullen het zien. Ik maak me er in ieder geval niet al te druk over, ik pas me wel een beetje aan.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Het zal er blijven totdat er een ''onderzoek'' komt dat men snakt naar het 2G-systeem. Daarna zijn ongevaccineerden volledig uitgesloten.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
330 ic bedden bezet… 17milj inwoners. Als we dat niet meer kunnen opvangen.
+5/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat is dat voor vreemde calculatie? Het zijn er 330 teveel.

Bovendien vergeet je de niet-IC opnames gerelateerd aan Covid.
+2/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
330 is inderdaad te veel.... aantal IC bedden op een bevolkingsaantal van 17miljoen is meer dan schandalig weinig. Dat is mijn punt, en maar wegbezuinigen in de zorg. (ondertussen wel de hoofdprijs betalen)
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nou aan de andere kant; als ophoging van het aantal IC bedden een oplossing was geweest zouden ze dat ergens in die twee jaar al wel gedaan hebben. Of was het een advies van het OMT geweest.

Daarnaast vind ik dit argument echt niets zeggen zolang dat vooral uit de hoek van ongevaccineerden komt. Zelf wel 5x meer risico hebben op een IC opname maar vervolgens opwerpen dat de zorg is uitgekleed. Hoe dan? Als ongevaccineerde heb je 5x meer kans om die zorg nog verder te overbelasten. Help die zorg dan en blijf niet roepen dat het iemand anders zijn schuld is!
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb mij ook met tegenzin laten prikken omdat het overduidelijk is dat als iedereen geprikt is het probleem in de zorg weg is. Probleem in de zorg weg, lockdown weg. Lockdown weg, problemen weg. Hoe moeilijk kan het zijn?
+3/-3

 
tackle (geschorst)
2 jaar geleden
En jij gelooft dat. Al is iedereen gevaccineerd dan is COVID niet weg. Minstens de helft is gevaccineerd die in het ziekenhuis liggen. Vooral ouderen. Dus geef die maar lekker een extra gifspuit dan wordt het misschien minder.
+1/-3

 
2 jaar geleden
Natuurlijk is covid niet weg, dat zeg ik ook niet. De druk op de IC is weg omdat die 75% (geen 50%) die geen vaccin gehad heeft daar niet meer terecht komt en dat is de oplossing. Al die oplossingen die ze nu verzinnen werken niet.
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat de helft van de IC opnames gevaccineerd is, is echt aantoonbare onzin.

Bovendien:

85% van de bevolking (14,4 mln) is gevaccineerd en 15% (2,55 mln) niet.
Dus als er 165 (de helft) gevaccineerden op de IC liggen is dat 0,0011% van het totale aantal gevaccineerden. Maar als er 165 ongevaccineerden op de IC liggen is dat 0,006% van het totale aantal ongevaccineerden.

Dat is 2x zoveel. Het risico om op de IC te komen liggen is dus 50% minder als je gevaccineerd bent..

Als je toch met data gaat strooien moet je wel weten waar je het over hebt.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Over correcte informatie gesproken, ik wist niet dat 97% van onze bevolking ouder is dan 11 jaar. Zou je berekening en de samenstelling van onze bevolking even nog een keer nakijken.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik weet niet waar jij die statistiek vandaan haalt, maar de jeugd jonger dan 11 jaar kun je helemaal uit deze berekening te halen, ze zijn gewoon ongevaccineerd.

De 12 jarige leeftijdsgrens in de vaccinatiekeuze is een wettelijke bepaling. Net zoals je vanaf je 12e gehoord mag worden als bv je ouders scheiden en als je 11 bent je geen keuze hebt. Het heeft helemaal niets te maken met besmettelijkheid.

Die 12 jarige leeftijdsgrens is er omdat er vaccinatie keuze is. Jonger dan 12 heb je geen keuze (voor de wet) en hoef je ook niet om je mening gevraagd te worden.

Bovendien als ik de jeugd weglaat uit de berekening gaan de statistieken voor ongevaccineerden juist omhoog. Dat besef je toch?

Maar goed ik wil jou suggestie wel doorvoeren hoor.
In nederland zijn er te 2139574 mensen jonger dan 12, en die halen we dan van de 2,55 miljoen ongevaccineerden af = 410426 ongevaccineerden (minus de jongeren tm 11 dus). Als er 165 ongevaccineerden op de IC liggen is dat (165/410426)*100 = 0,04% van de niet gevaccineerden personen.

Dat is 6x zoveel kans om als ongevaccineerde op de IC te komen dan vanuit de berekening met de jeugd er bij (want die kans is 2).

Goed weekend.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nogmaals je aanname en berekening kloppen niet. Nederland heeft 17,44 miljoen inwoners, waarvan er ruim 2 miljoen niet gevaccineerd mogen worden, dan kun je never en te nooit aan de getallen 14,44 en 2,55 komen want dan maak je een niet zuivere berekening. Volgens die berekening heeft Nederland bijna 19 miljoen inwoners. En nee ik ga dit niet verder uitleggen, is basis wiskunde A (statistiek).
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
14,44 + 2,55 = 17 (of eigenlijk 16,99) en geen 19.
Misschien moet je je basisboek wiskunde A (statistiek) dan nog even opzoeken.

Ik heb niet opgezocht of er 17 miljoen Nederlanders waren of 17,44 of 17,28. Ik ben uitgegaan van de opmerking van Tackle. Aangezien het in percentages wordt uitgedrukt maakt het ook niet zo gek veel uit trouwens.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nog 1 keer, van de 17,44 miljoen mogen er 2 miljoen niet geënt worden, die neem je dus niet mee in je berekening. Je kunt wel eigenwijs je gelijk overal proberen te halen, maar je zit er gewoon helemaal naast, je creëert valse voorwaarden.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Berekening zonder die jeugd tm 11?

Komt ie.

17,44 miljoen Nederlanders met een vaccinatiegraad van 85% = 14824000 mensen gevaccineerd. En dus 2616000 ongevaccineerd. En onder deze groep valt de jeugd tm 11 (want ze komen voor in het totale bevolkingsregister en hebben de status ongevaccineerd) Minus de jeugd jonger dan 12 (2616000-2139574) = 476426 mensen bewust ongevaccineerd.

Er liggen volgens Tackle 330 mensen op de IC en hij beweerd dat daarvan de helft (165) gevaccineerd is.

165 gevaccineerden op de IC levert een percentage op van (165/14824000)*100 = 0,001% van het totaal aantal gevaccineerden op.
165 ongevaccineerden op de IC levert een percentage op van (165/476426)*100 = 0,035% van het totaal aantal (bewust)ongevaccineerden op.

Dus.

Als je gevaccineerd bent heb je een kans van 0,001% om op de IC te komen en als je (bewust)ongevaccineerd bent een kans van 0,035%

Als ongevaccineerde heb je dus 0,035/0,001 = 35x meer kans om op de IC te komen dan wanneer je gevaccineerd bent.

En als je soms denkt dat die jeugd van die 17,44 miljoen af moet en de berekening gedaan moet worden op 15,zoveel miljoen,, moet je misschien je Wiskunde statistiek boek B nog maar eens afstoffen. Of kopen en lezen.
Ze maken gewoon onderdeel uit van het bevolkingsregister en dus van die 17,44 miljoen. Het onderscheid zit hem in gevaccineerd of ongevaccineerd en dat onderscheid bepaald waar dit aantal (mogelijk) vanaf moet worden gehaald.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Berekening/aanname klopt wederom niet.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Kan iemand mij de stelling van Pythagoras even kort samenvatten als we toch bezig zijn?
+3/-0

 
2 jaar geleden
whahaha ja die is wel leuk...
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zullen we ze er af halen en de juiste vaccinatiegraad van 12 jaar en ouder er bij pakken?

15300426 miljoen personen van 12 jaar en ouder met een vaccinatiegraad van 82,4% = 12607551 mensen gevaccineerd. En dus 2692875 ongevaccineerd.

Er liggen volgens Tackle 330 mensen op de IC en hij beweerd dat daarvan de helft (165) gevaccineerd is.

165 gevaccineerden op de IC levert een percentage op van (165/12607551)*100 = 0,0013% van het totaal aantal gevaccineerden op.
165 ongevaccineerden op de IC levert een percentage op van (165/2692875)*100 = 0,0061% van het totaal aantal (bewust)ongevaccineerden op.

Dus.

Als je gevaccineerd bent heb je een kans van 0,0013% om op de IC te komen en als je (bewust)ongevaccineerd bent een kans van 0,0061%

Als ongevaccineerde heb je dus 0,061/0,0013 = 5x meer kans om op de IC te komen dan wanneer je gevaccineerd bent.

Je kunt het buigen hoe je het wil, maar het feit blijft dat je ongevaccineerd significant een hoger risico hebt om op de IC te komen dan wanneer je gevaccineerd bent.

En nu heb ik jouw jeugd er af toch? Niet dat je onder de 12 niet besmet kan zijn, maar goed.
+1/-0

 
2 jaar geleden
De berekening klopt nu. Je ziet dat andere randvoorwaarden hele andere uitkomsten geven. Heel veel kan ik niet met de uitkomsten omdat alles 1 dimensionaal belicht wordt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Er zullen vast nog andere variabelen zijn, maar die gelden dan voor beide kanten en kun je dus wegstrepen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
"Overgrote Meerderheid Patiënten is Gevaccineerd" - Dr. Jo Leysen, bestuurder AZ Turnhout

en dit geluid hoor je steeds meer....

https://www.youtube.com/watch?v=BtWI9_peejYlink
+1/-0

 
2 jaar geleden
Maastrichts ziekenhuis 8 op de 10 patiënten WEL gevaccineerd, aldus bestuursvoorzitter UMC+ Mertens!

https://www.youtube.com/watch?v=o-kPNFzhZXglink
+1/-0

 
2 jaar geleden
Arme Flamengo. Sorry hoor, maar je bent echt naïef.
+1/-3

 
2 jaar geleden
Ik weet niet precies wat erger is.

Flamengo naief (jouw mening) of jij die hem dat wil laten geloven.
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

2 jaar geleden
Het menu is: of lockdowns; of alleen gevaccineerden het stadion in; of crematoria opstoken tot de maximum stand.

Er is gewoon geen leuke oplossing hier, doormodderen is de enige optie, en boos worden helpt niet. It sucks, but what can we do.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.215 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis boomen branco brobbey elsimao farioli hato hlynsson janse jim jong kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk medic rosario sevic sosa sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst wijndal