Transparent
Inloggen
Sluiten

Louis van Gaal: 'Gezien zijn talent wil ik Devyne Rensch selecteren'

9 november 2021 16:28
Foto: Pro Shots

Louis van Gaal: "Gezien zijn talent wil ik Devyne Rensch selecteren"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van dinsdag werd Louis van Gaal gevraagd waarom hij Devyne Rensch had opgeroepen aangezien het tegen zijn filosofie in gaat dat spelers ook moeten spelen. "Maar de filosofie van Van Gaal past niet meer in deze tijd. De tendens is dat er veel meer gerouleerd wordt omdat er grotere selecties zijn", aldus Van Gaal. "Devyne speelt wel eens in Jong Ajax. Daarom zat hij vorige keer ook bij Jong Oranje. Nu Jurriën Timber is weggevallen is Devyne denk ik terecht gekozen."

De bondscoach ging verder: "Ook Van Gaal moet met de tijd mee en zijn visie moet evolueren. Daar kan ik eigenlijk niet tegen, maar gezien zijn talent wil ik Devyne Rensch wel selecteren. Dat is aanpassen naar de tijd."

Dat Rensch eerder al bij de selectie zat speelde ook mee om hem te verkiezen boven onder meer Joël Veltman en Rick Karsdorp. "Ik wilde geen vreemde eend in de bijt hebben", zo gaf hij aan. "Er verandert altijd wel iets."
Discussieer mee op de forums


Tags

gaal rensch jong bijt eend evolueren gerouleerd karsdorp oranje timber veltman verkiezen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Als zijn vrouw vraagt wat hij wil drinken, zegt Louis: Van Gaal wil koffie.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.570 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

adidas ajaxshirt alvarez beeldmerk benfica blind brobbey constatering donpedro fier haller heracles iceman jcdebest kenmerkende kiki kledingmerk koen lidus maatstaf marek messi ontwerp sangare solo spelbos suarez symboliek tadic zlatan