Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kan wederom geen taaie wedstrijd alsnog beslissen: 0-0

7 november 2021 22:17
Foto: Pro Shots

Ajax kan wederom geen taaie wedstrijd alsnog beslissen: 0-0; image source: Pro Shots

Ajax heeft zich voor eigen publiek geblameerd door tegen het zich massaal ingravende Go Ahead Eagles niet verder te komen dan 0-0. Het betekende het tweede doelpuntloze gelijkspel op rij voor de Amsterdammers. Waar de concurrentie, lees PSV en Feyenoord, grossiert in het maken van hele late beslissende doelpunten krijgt de formatie van trainer Erik ten Hag dat telkens maar niet voor elkaar. Het is gemakkelijk winnen of helemaal niet voor Ajax, daar lijkt het sterk op. Als deze tendens zich voortzet wordt het nu eenmaal lastig om landskampioen te worden.

Steven Berghuis ontbrak in de basisopstelling, zou zelfs helemaal niet aan spelen toe komen. Aangezien hij wel op de bank zat was hij waarschijnlijk fysiek in staat om minuten te maken waardoor het vreemd was dat er helemaal geen beroep op hem gedaan werd. De gasten uit Deventer speelden erg defensief, stonden extreem laag als team op het veld. En Ajax kwam daar simpelweg niet, of te weinig, doorheen.
Op het middenveld was ook Ryan Gravenberch niet van de partij, hij zou later wel in de ploeg komen. In de basis startten Mohammed Kudus en Davy Klaassen terwijl Edson Alvarez zijn plek behield. Natuurlijk, het was lastig voetballen tegen zo’n extreem defensief ingesteld tegenstander die geen enkele intentie had om van de eigen plek te komen. Dus loopacties hadden niet eens zin. De Deventenaren bleven in de eigen zone en staken daar waar het kon een been voor.

Naar voren toe deden ze niets, pas na rust kreeg men anderhalve kans. Toen was Ajax allang de wanhoop nabij. Het moet gezegd dat Ajax voor de pauze amper een mogelijkheid wist te creëren. Het was daarvoor ook in feite te druk, de bal moest een keer goed vallen. Echt aanspraak kon men daar voor rust echter niet op maken. En eerlijk is eerlijk: het baltempo was ook te laag en aan de zijkanten passeerde bijvoorbeeld Antony geen enkele keer zijn directe tegenstander. Al zeker niet buitenom.

In de tweede helft zou het goed komen want ‘Kowet’ moest haast wel moe worden. Dat werden ze ook wel maar bij Ajax wilde het telkens maar niet lukken. Berghuis leek de aangewezen man met zijn creativiteit vanuit de tweede lijn maar hij bleef dus in het trainingspak. Het regende vervolgens hachelijke momenten in het strafschopgebied van Go Ahead maar het zat de gastheren niet echt mee. Bij een schot van Lisandro Martinez redde Warner Hahn fantastisch door de bal onder uit de hoek te tikken. Davy Klaassen kon vrij inkoppen maar raakte de paal. Na een corner werd een kopbal van Martinez van de lijn gehaald waarna de rebound van Danilo tegen Hahn werd aangeschoten. Invaller Daramy kreeg ook diverse goede kansen, Gravenberch leek de 1-0 op zijn schoen te hebben en Tadic deed ook wat hij kon. De wilde er simpelweg niet in.

En uiteraard: daar zat een portie pech bij maar een club als Ajax mag daar niet naar wijzen in een thuisduel met Go Ahead Eagles wat het volste recht heeft om op deze manier aan te treden. Vlak voor tijd kwam ook nog eens die ene onvermijdelijke counter maar het was Remko Pasveer die dit grote onrecht voorkwam door goed op zijn post te zijn bij een diagonaal schot. Maar zoals gezegd: als Ajax er niet in slaagt om geen enkele taaie wedstrijd alsnog te winnen……..dan wordt het erg moeilijk.




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis eagles gravenberch hahn martinez aanspraak alvarez antony baltempo behield beroep betekende buitenom counter danilo daramy deventer diagonaal doelpuntloze feite feyenoord gastheren geblameerd haast hachelijke hag ingravende inkoppen kowet kudus moe nabij onrecht passeerde pasveer pauze portie post rebound remko schoen staken tadic trainingspak volste voorkwam voortzet wanhoop warner

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal