Transparent
Inloggen
Sluiten

Verweij: "Met clausule van 30 miljoen voor Gravenberch is Ajax spekkoper"

30 oktober 2021 09:57 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Verweij: "Met clausule van 30 miljoen voor Gravenberch is Ajax spekkoper"; image source: Pro Shots

In de wekelijkse podcast van Telesport gaat journalist Mike Verweij in op de situatie rondom Ryan Gravenberch. Hij geeft aan met de speler te hebben gesproken. “De speler geeft zelf aan niet klaar te zijn in Amsterdam, de intentie is er dus zowel bij hem als Ajax om langer te blijven."

Maar ja: de zaakwaarnemer van Ryan Gravenberch luistert naar de naam Mino Raiola, een makelaar waar Ajax eufemistisch gezegd niet echt een goede relatie mee heeft. “Het gaat om de voorwaarden in het contract. Over de clausule die Mino Raiola er ongetwijfeld in wil hebben. Dit doet Ajax in principe niet maar ik denk dat ze nu voor het eerst overstag zullen moeten. Ze zullen een gelimiteerde transfersom gaan opnemen. Dat zal dan met veel pijn gebeuren want Ajax wil baas in eigen huis blijven. Zo’n clausule is altijd in het belang van de speler en vooral zaakwaarnemer. Stel: Ajax neemt een clausule op van 30 miljoen dan kan Raiola daar mee naar geinteresseerde clubs. Hij is dan wel zo slim om het bedrag niet te noemen en vraagt bijvoorbeeld 70 miljoen."

Over de hoogte van de gelimiteerde transfersom: “Wat is interessant? Donny van de Beek ging voor 39 miljoen weg. Matthijs de Ligt voor 75 terwijl Frenkie de Jong 86 miljoen opbracht. Ik denk toch dat Ajax spekkoper is bij 30 miljoen voor een eigen jeugdspeler…..als je in de clinch moet met Mino Raiola…..”

Collega Valentijn Driessen is het daar totaal mee oneens: “Als ze bij Pedri 1 miljard in het contract zetten….daar zit veel tussen, tussen een miljard en 30 miljoen.”

Meer op De Telegraaf




Tags

gravenberch raiola spekkoper verweij miljard beek clinch driessen eufemistisch jeugdspeler jong makelaar oneens opbracht overstag pedri podcast telesport

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
30 miljoen is lachwekkend. Dan kan Ajax hem beter nu verkopen.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zeg dat wel. Als Pedri van Barcelona al een afkoopsom van een miljard heeft mag die van Gravenberch op zijn minst richting een paar honderd miljoen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
In Spanje is men verplicht om een gelimiteerde afkoopsom in het contract op te nemen. Een afkoopsom van 1 miljard betekent eigenlijk hetzelfde als dat er geen afkoopsom in staat, zoals hier in Nederland.
+1/-0

2 jaar geleden
Zucht... Raiola... Het blijft altijd zo frustrerend om die onderhandelingen te zien. Uiteindelijk wordt niemand er beter van behalve Mino zelf. Wij raken goede spelers kwijt voor te weinig geld of veel te jong en zij komen in het buitenland op de bank te zitten. Moeten Mazraoui en Gravenberch nou echt ook de nummer 4 op hun positie gaan worden in de EPL?
+3/-0

2 jaar geleden
Mazraoui wil ook bij Ajax blijven maar intussen tekent hij niet bij.
Trouwens Gravenbergh vindt zich blijkbaar al goed genoeg daar hij al eens heeft aangegeven moeite te hebben zich te motiveren. Motivatie is wel het minste wat je van een speler die het shirt van Ajax mag dragen mag verwachten.
Elke keer als ik Gravenbergh zie spelen is het opvallend hoe vaak hij balverlies leidt of de bal verkeerd afspeelt. Kortom Dertig Miljoen = afrekenen maar.
Als je eenmaal een toptalent genoemd wordt wordt daarna in Nederland alles met de mantel der liefde bedekt. Taylor en vooral Kudus staan te trappelen.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Lijkt me logisch dat Mazraoui bij Ajax wil blijven want voor het moment voetbal je nergens lekkerder dan bij Ajax. Al kan ik me voorstellen dat Mazraoui er financieel meer uit wil halen, maar goed, als je ziet hoe hij speelt verdient hij het ook. Daar moet Ajax rekening mee houden. Ajax doet het uiteindelijk denk ik ook want anders krijgen ze ruzie met Johan Cruijff. Een voetballer die wist wie je er bij moest hebben om wereldkampioen te worden.

Ik ben het met je eens dat Gravenbergh zeer slordig kan zijn in zijn spel. Eerder heb ik het woord nonchalant aangehaald, maar kijk ook even naar zijn leeftijd. Dat heb je dan soms. Het schijnt dat Ten Hag al aan de slag is om Gravenbergh met beidde voeten op de grond te zetten. Gravenbergh kan op zijn beurt alvast om zich heen kijken wat er van de Ajax toppers overgebleven is die te vroeg naar een buitenlandse club vertrokken. Daar is niks van terecht gekomen behalve banken met een beter salaris.

Zo kunnen Ziyech en van der Beek alvast een tweede Lamborghini bestellen en een derde of vierde huis kopen, maar je kan maar in één huis wonen. Daarnaast is er nog iets van belang. Dat je later aan je kleinkinderen kan vertellen hoe je aan alle rijkdom bent gekomen. Sla je een boek open als bankzitter? Of als voetballer met een staat van dienst. Weliswaar een relatief korte carrière maar waar nadien iedereen nog steeds over je voetbalkunsten praat.

Als je het zo bekijkt wil je niet veel langer ergens op een bank blijven rondhangen maar dat is mijn mening voor spelers die het talent hebben om verder te komen, maar besluiten om te vertrekken om financiële redenen terwijl ze al bovenmodaal binnen zijn.
+2/-0

2 jaar geleden
Haha 30 miljoen, hoe komen ze erop. Een van de meest talentvolle middenvelders in de wereld. Debuteerde op 16 jarige leeftijd in Ajax 1 en is al seizoenen een vaste waarde. Hij zit nu in een vormdip, maar zou toch minimaal 60 miljoen opnemen als gelimiteerde transfersom. Ryan moet maar eens gaan praten met Vd Beek of Brobbey, 2 mindere wedstrijden en je mag weer verhuurt worden naar een degradatiekandidaat in Frankrijk of Italië. Hij moet toch zelf wel zien dat hij ondanks zijn slechte spel zijn kansen bij Ajax blijft krijgen. Wat is nou precies het voordeel voor een speler om een lage transfersom op te nemen? Je wil toch weg voor de hoofdprijs zoals Frenkie en De Ligt? Dan zullen ze je ook niet zo snel aan de kant zetten bij een mindere wedstrijd.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Lijkt wel of Mike een contact heeft met Raiola. Zou dit interview geregisseerd zijn ? Raiola denkt overal over na
+1/-0

2 jaar geleden
Het bekende riedeltje met die Italiaanse kwal. Zo lang mogelijk onderhandelen en zeggen dat de intensie er is om te tekenen, zodat er geen reden is om de speler op de bank te zetten. Vervolgens aan het eind van het seizoen ergens cashen.
+2/-0

2 jaar geleden
Simpel, als Gravenberch binnen een maand niet bijtekent, dan heeft hij dus andere intenties. Even goede vrienden, maar dan gaan we met Klaassen/Kudus op die plek in de basis starten.
+3/-0

2 jaar geleden
Door die clausule lijkt het erop dat Ajax juist niet baas is in eigen huis, want dat gebeurt onder druk van Raiola. Doe je dat dan is die rat dus de baas. Laat hem maar gaan, verkoop hem en dan heb je er geen last meer mee. Raiola is perfect voor gearriveerde spelers, maar talenten maakt hij gek, Bouy, Kluivert, Ihattaren, allemaal te vroeg weggegaan en hun veelbelovende carrière in het slop.
+2/-0

2 jaar geleden
Gravenberch staat stil in zijn ontwikkeling, zijn prestaties tot nu toe dit seizoen vallen gewoon tegen.
met K.Taylor en Kudus hebben we misschien zelfs wel betere opties op de plek van Ryan. Kan jue hem voor 40 miljoen verkopen dan zou ik er een strik om heen doen.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos