Transparent
Inloggen
Sluiten

Alfred Schreuder: 'Dusan Tadic is een van de beste aankopen uit de geschiedenis van Ajax'

29 oktober 2021 11:20 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Alfred Schreuder: "Dusan Tadic is een van de beste aankopen uit de geschiedenis van Ajax"; image source: Pro Shots

In 2018 kwam mede op aanraden van toenmalig assistent-trainer Alfred Schreuder Dusan Tadic naar Ajax. In gesprek met De Telegraaf blikt hij daar nu op terug. "We vermoedden al dat Dusan het ontbrekende puzzelstukje zou zijn, maar dat hij het zó belachelijk goed zou doen, kon natuurlijk niemand voorzien", aldus Schreuder. "Iedereen was het er direct mee eens dat we Dusan moesten halen als dat zou kunnen. Alle credits voor Erik en Marc dat zij dat zo goed en snel hebben rondgemaakt."

Tadic heeft in 163 wedstrijden voor Ajax inmiddels 81 keer gescoord en net zoveel assists gegeven. "Hij heeft een enorme honger om prijzen te winnen en laat dat elke wedstrijd opnieuw zien", zo geeft Schreuder aan. "Bij zijn vorige clubs scoorde hij minder vaak, maar bij Ajax is hij geëxplodeerd. Hij is extreem belangrijk geweest bij de kampioenschappen van Ajax en voor de successen in de Champions League."

Schreuder is daarom vol lof over Ten Hag en Overmars, omdat zij Tadic naar Amsterdam wisten te halen. "Wat mij betreft, is dit een van de beste aankopen uit de geschiedenis van Ajax. Ik vergelijk het met het aantrekken van Frank Rijkaard in de jaren negentig van de vorige eeuw onder Louis van Gaal. Frank was – met Danny Blind erbij – ook net datgene dat het jonge elftal nodig had", zegt hij daarover. "Ik zie Dusan als de Rijkaard en Daley Blind als de Danny Blind van toen. Qua persoonlijkheid en uitstraling zijn het winnaars. Daley werd op hetzelfde moment gekocht en is in mijn ogen ook een voltreffer, omdat hij net als Dusan een creatieve denker in oplossingen is."




Tags

schreuder tadic alfred blind danny rijkaard aanraden credits denker eeuw gaal geexplodeerd hag honger kampioenschappen overmars puzzelstukje telegraaf uitstraling vermoedden voltreffer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
... sowieso één van de beste aankopen uit de Balkan. Want Ajax had vroeger nog een topper rondlopen in de naam van Velibor Vasović.

Helaas was ik te jong om dat feest bewust mee te maken. Heb me er wel in verdiept en zeg ik iets verkeerds dat Vasović en Tadić qua voetbalmentaliteit, intelligentie, uit het zelfde hout gesneden zijn.

Vasović was trouwens de eerste buitenlandse aanvoerder van Ajax in een elftal met Cruijff en andere godenzonen. Ik vermoed dat Tadic hiervan op de hoogte is.

https://www.youtube.com/watch?v=7hE_bPHi7S8link
+2/-0

2 jaar geleden
Klopt Alfred...

Maar waarom nu dit zeggen zal iedereen zich afvragen?
+1/-0

2 jaar geleden
De waarheid mag zo vaak mogelijk gezegd worden.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli hato henderson jim johanssen kiki kroes lido ofzo oranje pasveer ramaj rensch rugani rulli schreuder sevic sutalo taylor timber traore weghorst