Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Na de 2-0 had je ze soort van liggen'

24 oktober 2021 21:16

In gesprek met ESPN gaf Steven Berghuis aan geen moment bang te zijn geweest dat Ajax niet hetzelfde niveau kon halen als tegen Borussia Dortmund. "Zo ga je niet nadenken. Je richt je gewoon op wat je moet doen", aldus Berghuis. "Dinsdag hebben we een heel hoog niveau aangetikt en dat moet je dan los laten. Je weet dat het niet makkelijk gaat worden om het weer te krijgen. Daar moet je veel voor investeren. In de eerste helft hadden we het bij fases heel moeilijk. Na de 1-0 liep het wel beter bij ons en na de 2-0 had je ze soort van liggen. Toen konden we naar 5-0 uitlopen."

De international lijkt helemaal los te zijn bij Ajax. "Dat is ook iets ongrijpbaars. Daar moet je ook in blijven investeren en hard blijven werken", zo gaf hij aan. "Natuurlijk geniet ik nu van het moment, maar het kan ook zo maar anders zijn."

Zelf opende Berghuis de score. "Het was een heel goede aanval. Onze patronen kwamen daarin echt terug", zei hij daarover. "Dusan komt door op links. Die aanval wordt dan voorbereid. Mijn positiekeuze, Haller die naar de eerste paal gaat en dan die terugtrekkende bal. Dan komt hij voor mijn linker en dat is mijn kwaliteit."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis aangetikt dortmund espn geniet haller ongrijpbaars patronen positiekeuze terugtrekkende uitlopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal