Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax vernedert in Johan Cruijff ArenA ook PSV

24 oktober 2021 18:43
Foto: Pro Shots

Ajax vernedert in Johan Cruijff ArenA ook PSV ; image source: Pro Shots

Ajax heeft zondag met grote cijfers de 'topper' tegen PSV weten te winnen. Het hoefde zelf niet eens groots te spelen door overtuigend met 5-0 veel te sterk te zijn. Steven Berghuis, Sebastien Haller, Antony, Davy Klaassen en Dusan Tadic zorgden voor de doelpunten.

In de openingsfase duurde het even tot Ajax op gang kwam. De bezoekers werden in de eerste minuten een paar keer gevaarlijk, maar Remko Pasveer kon eenvoudig redding brengen. Al snel nam Ajax echter de overhand en begon het eenrichtingsverkeer. Edson Álvarez zag een inzet net naast het doel gaan, maar het eerste schot op doel was direct raak. Na een uitstekende tegenaanval schoot Steven Berghuis hard de 1-0 binnen.

Niet veel later werd ook Antony gevaarlijk. De international van Brazilië zag zijn schot net naast het doel gaan. Na een half uur spelen kwam Ajax weer goed weg. Pasveer redde uitstekend op een vrije trap, maar omdat Ajax de bal niet weggewerkt kreeg volgde een rebound. Deze werd van richting veranderd en ging net over het doel.

Even was er een fase waarin PSV de overhand had, maar in de laatste minuten was het weer Ajax dat ten aanval trok. Berghuis was heel dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn kopbal werd notabene door Sebastien Haller van de lijn gehaald. Diezelfde Haller zag enkele seconden later een schot van hem geblokt worden. Ajax ging daarom met een volkomen terechte 1-0 voorsprong tegemoet.

In de tweede helft sloeg Ajax al snel voor een tweede keer toe. Haller kopte uitstekend binnen na een hoekschop en zette daarmee de stand op 2-0. Het duel waa daarmee al vroeg beslist. Helemaal toen al snel de 3-0 volgde na een treffer van Antony.

Het prijsschieten kon inmiddels beginnen voor de ploeg van Erik ten Hag. Davy Klaassen stond als invaller pas enkele minuten in het veld toen hij de 4-0 binnen schoot. In de resterende minuten tikte Ajax het duel vrolijk uit en dat leidde in de blessuretijd nog tot de 5-0 van Dusan Tadic, die zijn honderste doelpunt in de Eredivisie maakte.




Discussieer mee op de forums


Tags

haller antony berghuis arena pasveer sebastien tadic alvarez eredivisie geblokt hag honderste openingsfase prijsschieten rebound remko seconden tegenaanval tikte topper vrolijk waa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht