Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We legden de tegenstander onze wil op'

20 oktober 2021 00:22

Erik ten Hag gaf in gesprek met RTL7 aan dat zijn elftal fantastisch had gespeeld. "Alles klopte vanavond. Ze hebben dat fantastisch op het veld gebracht", aldus Ten Hag. "In balbezit hebben ze fantastisch gespeeld, maar ook verdedigend en in het pressen. Het ging gezamelijk in een hoge intensiteit en we legden de tegenstander onze wil op. We hebben ontzettend veel kansen uitgespeeld en hebben ook op de nul gespeeld. Haaland is niet honderd procent uit te spelen, maar dat hebben we heel goed gedaan en we hadden vandaag ook een geweldige keeper."

De trainer was het eens met de opmerking dat Ajax een nagenoeg perfecte wedstrijd speelde. "Er zijn ook veel leermomenten in deze wedstrijd", zo gaf hij aan. "Hoe goed het ook was, wil je ver komen in de Champions League moet je de lessen meenemen van deze wedstrijd. Positief, maar ook een aantal dingen die minder goed zijn."

Volgens Ten Hag lag het ook aan de speelstijl van Dortmund dat Ajax zo oppermachtig kon zijn. "Zij willen ook aanvallend voetbal spelen, dat zit in hun filosofie. Dan wordt het een open wedstrijd en gaat het er om wie de sterkste is", zei hij daarover. "Wij zijn de strijd aangegaan en dan is het fantastisch om te zien dat wij zo dominant zijn en zo fantastisch kunnen voetballen."




Tags

hag legden dominant dortmund gezamelijk haaland intensiteit leermomenten oppermachtig pressen speelstijl

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht