Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Dit zijn wedstrijden waar we als team naar toe leefden'

20 oktober 2021 00:16

In gesprek met RTL7 gaf Daley Blind aan het mooi te vinden dat hij door de UEFA was uitgeroepen tot Man of the Match. "Dat is leuk als individu, maar het was belangrijker wat wij als team presteerden. Als je 4-0 wint van Dortmund is dat niet niks", aldus Blind. "Ik heb een goede wedstrijd gespeeld, maar ik was zeker niet de enige. Wij hebben als team een goede wedstrijd gespeeld en er waren meerdere individuën ontzettend goed. Het was denk ik een lastige keuze voor degenen die het moesten bepalen."

De verdediger vond het zelf lastig te zeggen wie het meest recht had op de Man of the Match-titel. "Remko was ontzettend belangrijk met een paar reddingen, achterin stond het supergoed. Tadic stond er altijd en had weer assists. Haller maakt weer een goal, Antony maakt weer een goal", zo somde hij op. "Ik heb medelijden met degene die dit moest bepalen, maar ik ben blij dat ik het ben geworden."

Gevraagd werd aan Blind hoe het kwam dat Ajax juist in deze wedstrijd zo goed was. "Dit was een wedstrijd op heel hoog niveau. Dit zijn wedstrijden waar we als team naar toe leefden", zei hij daarover. "Dit zijn wedstrijden waar je boven je uit kan stijden, individueel en als team. Het komt alleen niet vanzelf. Daar werken we iedere dag heel hard voor. Als het er dan uitkomt waar je iedere dag voor traint, is dat een compliment voor het hele elftal."




Tags

blind leefden match antony dortmund haller individu individuen medelijden presteerden remko somde stijden supergoed tadic titel uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal