Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax strijdt dinsdag in rechtstreeks duel met Dortmund om koppositie

18 oktober 2021 09:52

Voor Ajax staan er deze week twee toppers op het programma in eigen huis. Borussia Dortmund is dinsdagavond de eerste tegenstander. De ploeg van Erik ten Hag zal in een rechtstreeks duel om de koppositie gaan strijden, aangezien ook Borussia Dortmund de eerste twee wedstrijden in de groep wist te winnen. Zaterdagmiddag wisten de Duitsers nog te winnen van 1. FSV Mainz 05.

Ajax speelde in Europees verband twee keer eerder tegen Borussia Dortmund. In het seizoen 1995/1996 troffen beide teams elkaar in de kwartfinale van de Champions League. Beide duels werden door Ajax gewonnen. In het seizoen 2012/2013 waren Ajax en Dortmund aan elkaar gekoppeld in de groepsfase van de Champions League. Dit keer wisten de Duitsers twee keer te winnen.

De selectie van Borussia Dortmund kent ook een speler met een verleden bij Ajax, want sinds dit seizoen staat international Donyell Malen onder contract bij de Duitsers. De aanvaller speelde enkele seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax. Met rechtsback Felix Passlack zit er bovendien nog een speler met een Eredivisie-verleden in Dortmund. In het corona-seizoen speelde hij op huurbasis voor Fortuna Sittard.




Tags

dortmund corona eredivisie fortuna fsv hag mainz malen passlack

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afca ake axel berghuis derk dijk dongen elsimao faberski farioli feyenoord gaaei hato johanssen kiki kroes lido nac oranje pasveer ramaj rensch rulli schreuder sevic sutalo timber traore veerman weghorst