Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Tegen Dortmund moeten we klaar zijn, maar dat zijn we'

16 oktober 2021 23:05

Erik ten Hag had over de hele eerste helft toch een paar minpunten gezien van zijn team. "| Niet heel veel maar toch twee", zegt hij serieus, "We laten twee keer een counter toe, dat mag niet. En we verzilveren de vele kansen niet, het moet halverwege 3-0 voor ons staan."

Na de rust ging het een stuk minder en moest hij zelfs ingrijpen. "Ik maakte de omzetting want onze middenvelders stonden te hoog en we verloren te snel de bal. Heel het middenveld lag toen open. Ik bracht Martinez achterin en Timber schoof door naar het middenveld. Vanaf dat moment hadden we de controle weer en de rust aan de bal. Al kwamen we goed weg bij die kopbal van Van Beek."

Hij vond Mohammed Kudus aardig spelen. "Ik denk goed. Hij is een creatieve jongen, legde goede verbanden, dat was prima. Iedere wedstrijd kost energie, vandaag ook weer. Zeker zo'n eerste wedstrijd na de opstart."

David Neres scoorde de belangrijke tweede goal, als invaller deze keer nadat de Braziliaan tegen FC Utrecht nog in de basis had gestaan. "Het was mooi dat hij de goal maakte. Tegen Utrecht kreeg hij de kans in een grote wedstrijd als basisspeler maar dwong het toen niet af. We zijn met hem bezig geweest en als ik zie hoe hij het vandaag oppakt dan is dat goed. Hij komt weer in aanmerking om te gaan spelen."

Dinsdag de kraker tegen Dortmund. "Dat wordt heel anders dan vandaag, niet te vergelijken. We moeten er klaar voor zijn, maar dat zijn we ook."
Discussieer mee op de forums


Tags

dortmund hag utrecht beek braziliaan counter kraker kudus martinez neres omzetting oppakt opstart schoof timber verbanden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson