Transparent
Inloggen
Sluiten

Onrustig Ajax boekt toch nuttige zege in Friesland: 0-2

16 oktober 2021 20:54
Foto: Pro Shots

Onrustig Ajax boekt toch nuttige zege in Friesland: 0-2; image source: Pro Shots

Ajax had het lastig bij SC Heerenveen maar wist door treffers van Sébastien Haller en invaller David Neres toch ogenschijnlijk eenvoudig met 0-2 te winnen. Er waren echter ook fases in de wedstrijd, zeker na rust, dat de gastheren hadden kunnen tegenscoren. Ajax kwam met de schrik vrij en deed daarmee hele goede zaken.
Op voorhand was het al duidelijk dat Ajax het in Friesland zonder de Zuid Amerikaanse internationals moest doen. Een behoorlijke aderlating en een heel vreemd staaltje competitievervalsing feitelijk. Zo kon het gebeuren dat Perr Schuurs weer eens aan de aftrap verscheen en Mohammed Kudus een basisplek op het middenveld opeiste. Op een prima grasmat begon Ajax fel aan de wedstrijd, dit ook in de wetenschap dat over drie dagen de kraker tegen Borussia Dortmund wacht.
Al gauw werd duidelijk dat de gasten weliswaar oppermachtig waren, door prima druk zetten telkens snel de bal veroverden, maar tevens erg slordig bij het uitspelen van mogelijkheden. Vooral op het middenveld maakten Kudus en Davy Klaassen er wat dat betreft een potje van. Met iets meer precisie aan de bal had Ajax in de eerste helft reeds nadrukkelijk afstand kunnen nemen van een in die fase kansloos Heerenveen.
Na ruim twintig minuten was het echter toch raak. Daley Blind, als vanouds weer eens uitblinkend, zette op subtiele wijze Dusan Tadic aan het werk op links die meteen laag voorzette waarna Sébastien Haller de lage bal met de binnenkant wist af te werken: 0-1. Een prachtige aanval.
Daarna kwamen er geen echte kansen meer, hoewel er ruimte genoeg lag. Ajax was simpelweg té slordig. Na de rust werd het alleen nog maar erger. Heerenveen begon druk te zetten, wat opportunistischer te acteren en de bezoekers gingen hier in mee. Op een gegeven moment was het feitelijk wachten op de gelijkmaker. Notabene Sven van Beek kreeg twee goede kansen maar een prima redding van Remko Pasveer (linkerhandje) en de kruising hielden Ajax hier overeind.
Erik ten Hag greep in en bracht toch Lisandro Martinez in de ploeg. Vanaf dat moment was er meer rust en controle in het spel van de Amsterdammers. Bij uitbraken viel op dat bijvoorbeeld Kudus veel te onrustig en zelfzuchtig acteerde. Pas een kwartier voor tijd slaakte iedere Ajacied een kreet van opluchting. Tadic verzorgde weer een verfijnde voorzet waarna David Neres bij de tweede paal geplaatst tegendraads binnenkopte: 0-2 via de binnenkant van de paal.
In de slotfase nog wat frustratie aan de kant van de gastheren. Zo kwam Sven van Beek met een gele kaart nog goed weg. Ajax pakte drie punten en die waren vandaag goud waard. Het goede spel zal de komende wedstrijden wel weer terugkomen.
Discussieer mee op de forums


Tags

friesland heerenveen kudus beek binnenkant gastheren haller neres nuttige sebastien tadic acteerde aderlating aftrap binnenkopte blind competitievervalsing dortmund goud hag kraker kreet kruising linkerhandje martinez opeiste oppermachtig opportunistischer pasveer potje precisie remko schrik schuurs slaakte staaltje subtiele tegendraads tegenscoren uitblinkend uitbraken verfijnde veroverden verzorgde voorhand voorzette wetenschap zelfzuchtig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson