Transparent
Inloggen
Sluiten

Kik Pierie: 'Zelfs de artsen hebben geen idee wanneer ik mijn rentree weer kan maken'

12 oktober 2021 12:17 - Elf Voetbal
Foto: Pro Shots

Kik Pierie: "Zelfs de artsen hebben geen idee wanneer ik mijn rentree weer kan maken"; image source: Pro Shots

Vanwege een blessure kwam de aan FC Twente verhuurde Kik Pierie dit seizoen nog niet in actie. In gesprek met Elf Voetbal praat de verdediger zelf over zijn kwetsuur. "Ik ben al sinds juli aan het revalideren, maar beetje bij beetje gaat het iets beter", aldus Pierie. "Vorig jaar had ik tegen het einde van het seizoen last van mijn hamstring en nu heb ik een blessure aan mijn rug. Het is moeilijk te zeggen, maar het is goed mogelijk dat er een verband is tussen beide blessures."

Het ging vorig seizoen mis toen hij een gekke draai maakte. "Langzaam zijn de problemen erin geslopen. Dat is uiteindelijk tot een punt gekomen dat ik volledig rust nodig had", zo geeft hij aan. "In het begin mocht ik heel weinig doen. Nu iets meer, maar nog lang niet alles. Ik mag mijn rug niet belasten en kan daardoor niet hardlopen of veel krachttraining doen. Het is passen en meten wat wel en niet mag. Ik probeer vooral veel te fietsen zonder dat het gaat irriteren."

Dit kalenderjaar zal hij sowieso niet meer in actie komen. "Ik heb nog geen idee wanneer ik mijn rentree zou kunnen maken. Het is een zeldzame blessure en daarom hebben zelfs de artsen geen idee", zegt hij daarover. "Het heeft gewoon tijd nodig. Dat is vervelend, maar dat is nu eenmaal zo. Nu merk ik ook pas wanneer je je rug allemaal gebruikt. In het begin kon ik niet eens van zij wisselen als ik in bed lag."

Pierie koos afgelopen zomer bewust om nog een jaar op huurbasis in Enschede te blijven. "Dat soort keuzes is nooit makkelijk, maar ik denk dat ik bij FC Twente de meeste mogelijkheden heb om door te groeien", aldus de verdediger. "Na dit seizoen heb ik nog een contract voor twee jaar bij Ajax. Er is soms contact met de club, maar dat is niet per se wekelijks. Voor nu is het zaak om volledig wedstrijdfit te worden."

Meer op Elf Voetbal
Discussieer mee op de forums


Tags

pierie artsen twente belasten enschede fietsen gekke geslopen hardlopen irriteren krachttraining kwetsuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Kik, beterschap en een voorspoedig herstel gewenst.
+3/-0

2 weken geleden
Ja het is zo bepalend voor je carriere als je ongelukkige blessures krijgt, hopelijk kan hij snel er weer bij zijn.
+2/-0

2 weken geleden
Zijn jongere broers, Hangouts Pierie en Skype Pierie, worden ook heel goed later
+3/-1Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez antony berghuis blind bloed cdc contagion corona coronavirus cov covid cowan disease donvito dortmund economic elsimao fier gravenberch haaland haller jeroene johanweethetbeter koen macht martinez mazraoui pcr timber wef