Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic wint met Servië, Mohammed Kudus scoort voor Ghana

9 oktober 2021 22:48
Foto: Pro Shots

Dusan Tadic wint met Servië, Mohammed Kudus scoort voor Ghana; image source: Pro Shots

Dusan Tadic heeft zaterdagavond met Servië weer een stap dichterbij kwalificatie voor het WK in Qatar weten te zetten. Met de aanvoerder van Ajax de hele wedstrijd in het veld werd na een moeizame wedstrijd met 0-1 gewonnen van Luxemburg. Servië gaat door de zege aan kop van de groep, al heeft nummer twee Portugal een wedstrijd minder gespeeld.

Ook Ghana is nog in de race voor een WK-ticket. Met Mohammed Kudus in de basis werd met 3-1 gewonnen van Zimbabwe. De middenvelder van Ajax opende de score. Na drie wedstrijden staat Ghana tweede, op een punt achter Zuid-Afrika. Alleen de groepswinnaars maken kans om naar het WK in Qatar te mogen gaan.

Denemarken kende ondertussen geen enkel probleem met Moldavië. Het uitduel eindigde in een 0-4 zege. Mohamed Daramy bleef de hele wedstrijd op de bank. Oud-Ajacied Kasper Dolberg was wel een van de invallers.
Discussieer mee op de forums


Tags

ghana kudus tadic qatar afrika daramy denemarken dichterbij dolberg kasper kwalificatie luxemburg moldavie portugal zimbabwe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Kudus heeft meer talent als Klaassen, Gravenbergh, Berghuis en Alvarez als middenvelder. Klaassen is leuk als 1-0 man maar speelt niet als een middenvelder wat wel nodig is tegen de topteams van Europa. Hij is niet voor niets mislukt bij Everton toen hij zijn geliefde spelletje daar niet mocht/kon spelen. Bij Bremen viel hij niet op daar hij daar wel als middenvelder diende te spelen. Klaassen is slim rent elke keer weer naar de zestien om in scoringspositie te komen. Alvarez is de breker, de spelontregelaar. Gravenbergh wordt nu al Barcelona, Madrid, Paris St. Germain voorspeld, schromelijk overdreven. Als Ajax niet goed is valt Gravenbergh ook niet op. Werkvoetbal ligt Gravenbergh niet. Is toch een indicatie. Berghuis geeft aan waar het Ajax aan ontbreekt. Een spelbepaler op nummer 10. Het hart van een ploeg. Met Berghuis op 10 speelt heel Ajax veel meer diep, de aanval krijgt meer aanvoer en daardoor worden wedstrijden nu wel op kwaliteit gewonnen. Kudus zie ik, kwa potentie als een verbeterde uitgave van Berghuis op 10. Berghuis kan op meerdere posities spelen. Een Alvarez heb je nu nog nodig als je met een Klaassen blijft spelen. Werkvoetbal ligt Gravenbergh niet.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Kudus heeft nog niks laten zien, waar baseer je dit op?
Op zijn 5 potjes in de eredivisie vorig jaar?
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli halven hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst