Transparent
Inloggen
Sluiten

Davy Klaassen bezorgt Oranje winst in Letland

8 oktober 2021 22:36
Foto: Pro Shots

Davy Klaassen bezorgt Oranje winst in Letland; image source: Pro Shots

Daley Blind, Davy Klaassen, Steven Berghuis en Ryan Gravenberch hebben vrijdagavond met Oranje weten te winnen van Letland. Het duel eindigde in een 0-1 zege voor de ploeg van bondscoach Louis van Gaal, waarbij Klaassen het doelpunt voor zijn rekening nam. Klaassen en Blind speelden de hele wedstrijd, terwijl Berghuis na ruim een uur spelen werd gewisseld. Gravenberch kwam op dat moment in het veld. Jurriën Timber bleef de hele wedstrijd op de bank.
Discussieer mee op de forums


Tags

letland oranje berghuis bezorgt blind gravenberch gaal timber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Bar slecht veld, stugge tegenstander en een zeer slecht Ned 11.
+1/-0

2 jaar geleden
Klaassen hoort straks gewoon weer in de basis.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik verwacht hem ook in de basis straks na de interlandbreak met Berghuis op de rechterflank. Antony zal evenals de Argentijnen naar verwachting niet inzetbaar zijn. Daarna maar zien hoe dat opgelost wordt.
+1/-0

2 jaar geleden
Vinden jullie ook dat Ryan geen speler is om in te laten vallen? Is het niet verstandiger om meer explosieve spelers te laten invallen zoals bv Noa Lang?
+3/-0

 
2 jaar geleden
De één is een middenvelder en de ander een buitenspeler. Heb je een verse kracht nodig op het middenveld, lijkt het me niet verstandig Noa Lang dan in te laten vallen 🤔
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Klaassen had ook tegen Utrecht in de basis moeten staan. Als de trainer dan toch zo graag wil rouleren dan had je in zo'n vechtwedstrijd sowieso meer gehad aan Klaassen dan aan Berghuis. Desnoods Berghuis naar rechts maar daar had Antony gewoon moeten staan. Persoonlijk had ik tegen Utrecht gekozen voor de Tadic variant met Haller dus ook de bank en Berhuis/Antony op de vleugels met Klaassen daarachter.
+1/-0

2 jaar geleden
Ajax als team is beter zonder Klaassen met Berghuis op 10.
Berghuis verdeeld het spel op die positie dat terwijl hij nog maar kort bij Ajax zit en dan ook nog op de moeilijkste en meest verantwoordelijke positie. Tijdens afwezigheid van Klaassen met Berghuis scoorden veel meer verschillende andere spelers en speelde Ajax daarom veel afwisselender en kwam de creativiteit van de andere spelers veel meer naar boven. Klaassen in het Nederlands elftal is op papier een middenvelder maar voert niet zijn taken als middenvelder uit. Een speler als Messi of Ronaldo mag een vrije rol hebben in het team. Klaassen is van andere orde ondanks de 1-0 man. Als team maak je meer kans op de overwinning dan alles af te stemmen op één man. Ajax heeft meer spelers met andere kwaliteiten dan alleen Klaassen.
+3/-2

 
Klaassen speelt toch op 10 als aanvallende middenvelder, dan is het toch de bedoeling dat je regelmatig in scoringspositie komt?
Ik stoor me veel meer aan onze rechtsback die continu in de spits loopt, die heeft daar niks te zoeken, loopt alleen maar in de weg en de verdediging ligt bij elke tegenaanval open omdat hij er niet is.
Waar was hij tegen Utrecht toen hun linksback kwam opzetten?
Die is volgens mij alleen maar bezig om zijn eigen statistieken op te krikken om zijn transvrije status te verzilveren.
Ik denk dat Klaassen op 10 meer ballen veroverd en verdedigend werk doet dan Berghuis op 10.
Veder wijzen de statistieken uit dat hij meer scoort vanaf die positie dan Berghuis, dus zo moeilijk zal de keus niet moeten zijn.
Ik heb wel het idee dat Klaassen en Berhuis elkaar goed aanvoelen, alleen mis je dan weer de snelheid en diepte die je met Antony wel heb.
Tegen een handbalverdediging met weinig ruimte is het denk een goeie combinatie die 2 samen omdat het onvoorspelbaarder is als met Antony op de flank.
+2/-0

2 jaar geleden
Is toch mooi dat we meerdere mogelijkheden hebben om de tegenstanders het moeilijk te maken. Het verschil tussen Klaasen en Berghuis wordt goed verwoord door de vorige supporters. We kunnen dus met hetzelfde systeem op 2 verschillende manieren spelen. En Berghuis kan ook nog op rechts. We hebben nu eenmaal veel meer spelers nodig als 11. Kudus is er ook nog.
+5/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs gaaei gooijer hato kaplan kiki lcv oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal