Transparent
Inloggen
Sluiten

Jurgen Ekkelenkamp: 'Verhuur aan FC Twente was misschien wel de beste keuze geweest'

6 oktober 2021 15:07 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Jurgen Ekkelenkamp: "Verhuur aan FC Twente was misschien wel de beste keuze geweest"; image source: Pro Shots

In gesprek met de NOS heeft Jurgen Ekkelenkamp teruggeblikt op zijn beslissing om afgelopen zomer Ajax te verlaten voor Hertha BSC. De Duitse ploeg was echter niet de enige club met interesse. "Ik had verhuurd kunnen worden aan Twente", aldus Ekkelenkamp. "Ik heb ook een paar gesprekken gehad met Ron Jans. Dat was misschien wel de beste keuze geweest, maar achteraf is het altijd makkelijk praten. Ik moest voor verhuur wel bij Ajax verlengen, dus die keuze was eigenlijk niet aan de orde."

Hertha BSC sprak veel vertrouwen uit richting de middenvelder. "Vorig jaar hadden ze ook al interesse. Dan ga je even op hun Instagram-account om te kijken hoe het stadion eruit ziet. Prachtig. Ja, toen wist ik het wel", zo geeft hij aan.

In Amsterdam was hij al snel bekend als de Ronaldo-gooier nadat hij de Portugees in blessuretijd onderuit haalde tijdens Ajax-Juventus in 2019. "Ik heb best snel daarna in interviews gezegd dat het wel genoeg was geweest", zegt hij daar zelf over. "Maar ja, mensen blijven dat toch altijd herinneren. Fans vinden het leuk, maar natuurlijk wil je door iets anders herinnerd worden."

Meer op NOS.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

ekkelenkamp twente hertha gooier jans juventus nos portugees ron ronaldo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Jurgen, ik hoop dat je een vaste waarde gaat worden en deze club een tussenstation wordt voor een grote club.
+2/-0

2 weken geleden
10 jaar geleden had ie als "toptalent" in de basis gestaan. Zo zie je hoe Ajax vooruit is gegaan. Alleen de echte toppers redden het.
+2/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez antony berghuis blind bloed cdc contagion corona coronavirus cov covid cowan disease donvito dortmund fier gravenberch haaland haller jcdebest jeroene johanweethetbeter koen kudus macht martinez mazraoui pcr timber wef