Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind nieuwe ambassadeur Hartstichting

6 oktober 2021 10:44 - Hartstichting
Foto: Pro Shots

Daley Blind nieuwe ambassadeur Hartstichting; image source: Pro Shots

Daley Blind is per direct de nieuwe ambassadeur voor de Hartstichting. Op de website van de stichting geeft hij aan Nederlanders aan te willen sporen het vertrouwen in hun hart weer terug te willen winnen. "Als je denkt aan hartklachten, denk je toch vaak aan wat oudere mensen. Maar er zijn ook genoeg kinderen, jongeren en jongvolwassenen die iets aan hun hart hebben. Kijk maar naar mij", aldus Blind.

De international gaat verder: "Ik krijg heel veel positieve reacties, vooral van jongeren die zich er niet over uitlaten dat ze een hartprobleem hebben, zich er misschien voor schamen, en die niet meer durven te sporten. Ik hoop dat ik deze jongeren kan inspireren om wel te gaan sporten en weer zoveel mogelijk hun normale leven op te pakken."

Sinds zijn hartspierontsteking draagt de verdediger een ICD, dat ingrijpt bij een gevaarlijke hartritmestoornis. "Ik heb heel snel weer mijn normale leven opgepakt, ben heel snel weer gaan sporten", zo geeft hij aan. "Ook ik heb weleens angstige momenten gehad, maar ik ben het bewijs dat je ook als je iets aan je hart hebt nog aan (top)sport kunt doen."

Directeur van de Hartstichting Floris Italianer is blij met het ambassadeurschap van Blind. "Het is fantastisch dat Daley Blind mensen oproept goed voor hun hart te zorgen", reageert hij.

Meer op Hartstichting




Tags

blind hartstichting ambassadeur ambassadeurschap angstige bewijs floris gevaarlijke hartklachten hartprobleem hartritmestoornis hartspierontsteking icd italianer jongvolwassenen kinderen nederlanders oproept schamen sporen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht