Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Drie punten, twee keer scoren en de nul is in de Champions League uitstekend'

28 september 2021 22:25

Erik ten Hag kreeg in gesprek met RTL de vraag of Steven Berghuis zich niet puur moet gaan richten op de nummer tien-positie. "Hij kan daar inderdaad goed spelen, maar dat betekent niet dat hij op andere posities niet kan spelen", aldus Ten Hag. "Kijk bijvoorbeeld die 2-0. Hij geeft een voorzet vanuit de rechtsbuiten positie. Ik heb hem ook als linksbuiten gezien, dus we kunnen heel variabel aanvallen."

De trainer was uiteindelijk heel tevreden met het resultaat. "We hebben drie punten, twee keer gescoord en nul tegen. Dat is in de Champions League natuurlijk uitstekend", zo gaf hij aan. "Het hadden er natuurlijk meer kunnen zijn. We moeten ook kritisch zijn. We geven ook nog wat weg. Een bal op de paal en met die afgekeurde goal komen we heel goed weg. Daar speelden ze heel makkelijk door ons middenveld heen."

Ten Hag ziet dat zijn ploeg nog wat stappen moet zetten. "In het volhouden van de intensiteit. Dat betekent ook meer regisseren van achteruit. We hadden meer initiatief kunnen nemen. Dan kun je zo'n wedstrijd beter onder controle houden en nog beter domineren. Dan moeten ze uitstappen en daar maakten we het ze niet heel moeilijk. Dat is jammer."

Dusan Tadic werd uitgeroepen tot Man of te Match, maar volgens Ten Hag had een andere speler meer recht daarop. "Ja, Berghuis. Tadic was prima, maar als je een goal maakt en een assist en ook nog bij een aantal andere belangrijke momenten betrokken bent, is het wel duidelijk wie de Man of the Match is", reageerde hij daarop.




Discussieer mee op de forums


Tags

hag berghuis match tadic domineren intensiteit linksbuiten regisseren uitstappen volhouden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal